Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη ΔΕΘ.

Οι βασικοί άξονες, στους οποίους αναμένεται να κινηθεί στη σημερινή του ομιλία στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ και οι εξαγγελίες του αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Εκεί, πρόκειται να αναλύσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με προτάσεις για την ανάκαμψη της χώρας από την ανεργία, την ακρίβεια και την πανδημία, καθώς και για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, γενναία μέτρα στήριξης των πολιτών αλλά και αλλαγές σε όλες τις κρατικές δομές αναμένεται να εξαγγείλει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κουμουνδούρου, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να κάνει λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, πιλοτικό 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών, αποκομματικοποίηση του κράτους, κατάργηση μετακλητών, διαγραφή μέρους των χρεών της πανδημίας και ηχηρές μειώσεις στο κόστος ζωής.

Αυτές οι μειώσεις αναμένεται να αφορούν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης αλλά και στη βενζίνη.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει για προσλήψεις υγειονομικών, εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών, τριπλασιασμό των δομών ΤΟΜΥ και αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.