ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενεργειακά Lockdown: Κλείνουν τα φώτα στο Δημόσιο – Τι θα γίνει με γραφεία και Επιχειρήσεις

Σβήσιμο διακόπτη και επιδοτήσεις 5 δισ. ευρώ για επάρκεια και χαμηλές τιμές.

Ενεργειακά Lockdown: Σβήσιμο διακόπτη και επιδοτήσεις 5 δισ. ευρώ για επάρκεια και χαμηλές τιμές. Τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Με στόχο την αποτροπή ολικού μπλακάουτ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, στην περίπτωση που ο Πούτιν κλείσει τις στρόφιγγες αερίου (ακούγεται για ένα ολόκληρο τρίμηνο από 1η Ιανουαρίου 2023 έως 31 Μαρτίου), η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την Κυβέρνηση σκοπεύουν να εφαρμόσουν ενεργειακά lockdown!

Ως τώρα γνωρίζαμε τα lockdown λόγω της πανδημίας, ίσως χρειαστεί να βιώσουμε σε λίγο καιρό και τα ενεργειακά lockdown.

Οπως αναφέρουν «tanea» σε δημοσίευμά τους, το ενδεχόμενο παροχής του ρωσικού αερίου οδηγεί στην πιθανότητα ελεγχόμενων διακοπών ρεύματος προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια.

Αυτό σημαίνει οτι μεταξύ άλλων, οι δήμοι και οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος όσο το δυνατόν περισσότερο (πχ κλείσιμο φώτων, περιορισμός χρήσης ηλεκτρικών συσκευών κ.α.). Μάλιστα είναι πιθανό το μέτρο να χρειαστεί να επεκταθεί ακόμη και στον Ιδιωτικό τομέα.

Ενεργειακά Lockdown: Εκδόθηκε ήδη Υπουργική απόφαση για τον περιορισμό κατανάλωσης

Να σημειωθεί πως έχει ήδη εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τον περιορισμό κατανάλωσης στον Δημόσιο τομέα. Αναλυτικότερα τα μέτρα περιλαμβάνουν από τη ρύθμιση του θερμοστάτη στα κλιματιστικά και στα καλοριφέρ, μέχρι και σβήσιμο νωρίτερα μέρους του δημόσιου φωτισμού!

Από εκεί και πέρα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Αερίου θα πρέπει να κοινοποιήσουν στην ΡΑΕ τα σχέδιά τους για τη διενέργεια εκστρατείας ενημέρωσης των καταναλωτών που θα αφορά τον περιορισμό κατανάλωσης φυσικού αερίου στην περίοδο της κρίσης ενεργειακής ασφάλειας.

Πρόκειται για οδηγούς συνετής χρήσης και περιορισμού κατανάλωσης φυσικού αερίου που θα απευθύνονται στους καταναλωτές, νοικοκυριά γραφεία, επιχειρήσεις, αλλά και δημόσια κτίρια.

Ολα αυτα την ώρα που θα υπάρξει τεράστια αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα από τον Σεπτέμβρη.




Exit mobile version