ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Η κόκκινη γραμμή και οι Τούρκοι στρατιώτες

Διαβάστε ποια είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή
Έβρος: Η κόκκινη γραμμή και οι Τούρκοι στρατιώτες

Έβρος: Για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση που επικρατεί ύστερα από τα τελευταία γεγονότα, αλλά και για όλο το χρονικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναφέρθηκε με άρθρο του ο Χρήστος Μαζανίτης.

Ο δημοσιογράφος από το enikos.gr μίλησε για την κόκκινη γραμμή, την… πράσινη πόρτα και όλο τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, η ερώτηση «τι πραγματικά συμβαίνει στον Έβρο;», είναι αυτή που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες. «Υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης;» ή «βρισκόμαστε μπρος σε μια εθνική ήττα;» είναι κάποια άλλα ερωτήματα που τίθενται και ζητούν επιτακτικά απάντηση. Επικοινωνήσαμε με σειρά ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, που γνωρίζουν την κατάσταση όπως ακριβώς έχει, σε μία προσπάθεια να ξεδιαλύνουμε το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί και να μπορέσουμε να λάβουμε και να σας μεταφέρουμε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει.

Κοινός παρονομαστής σε όσους μιλήσαμε – και είναι πολλοί ­– είναι η πικρία για την «ελαφρότητα» με την οποία ορισμένοι προσεγγίζουν ευαίσθητα εθνικά θέματα. Ωστόσο, αποκωδικοποιώντας όλες τις εξελίξεις, καταλαβαίνει κάποιος ότι ο μοναδικός που «τρίβει τα χέρια του» από αυτές τις εξελίξεις είναι ο τουρκικός παράγοντας, που βλέπει την διχόνοια και την αμφιβολία να διαδέχονται το πνεύμα ενότητας κι αποφασιστικότητας που είχε δημιουργηθεί μετά την ελληνική επιτυχία στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο. Πώς βλέπουν οι άνδρες κι οι γυναίκες του Στρατού Ξηράς, που βρίσκονται στην γραμμή των συνόρων νυχθημερόν όλα όσα γράφονται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με την εξαφάνιση 31χρονου από την Αγία Παρασκευή

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο ΓΕΕΘΑ αντιμετωπίζουν με πλήρη ψυχραιμία το κλίμα που επιχειρείται να καλλιεργηθεί. Κι αυτό γιατί όπως μας εξήγησε συγκεκριμένη πηγή, «γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση αλλά και ποια είναι τα κέντρα τα οποία προσπαθούν για δικούς τους λόγους να δημιουργήσουν συνθήκες που θα διαταράξουν τη συνοχή στο στράτευμα».

Έβρος: Ποια είναι η πραγματική κατάσταση

Θα λέγαμε ότι είναι η «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου» των τελευταίων ημερών. «Κατέλαβαν ή όχι οι Τούρκοι ελληνικό έδαφος, στον Έβρο κι αν όχι γιατί όλη αυτή η φασαρία;» είναι η μεγάλη απορία. Η απάντηση είναι «όχι»! Οι Έλληνες στρατιωτικοί κάνουν εργασίες αποψίλωσης σε διάφορα σημεία του Έβρου στο πλαίσιο ανέγερσης φράχτη για την επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και την αντιμετώπιση ανάλογων αποπειρών μαζικής εισβολής αλλοδαπών, όπως συνέβη τον περασμένο Μάρτη.

Τα στελέχη του Στρατού Ξηράς και η υπηρεσία χαρτογράφησης γνωρίζουν σαν την παλάμη του χεριού τους – ίσως και καλύτερα – και τα 212 χιλιόμετρα της συνοριακής γραμμής και τα «ευαίσθητα» σημεία. Ο Έβρος αποτελεί το φυσικό σύνορο Ελλάδας­ – Τουρκίας, όμως σε διάφορα σημεία που έχει αλλάξει η ροή η Ελλάδα έχει διατηρήσει εδάφη στην ανατολική πλευρά του ποταμού και η Τουρκία στα δυτικά. Υπάρχουν 15 σημεία δυτικά του Έβρου, που βρίσκεται η Τουρκία και άλλα τόσα περίπου που έχει η Ελλάδα ανατολικά του ποταμού.

Η συνέχεια εδώ

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.