×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Γεωργιάδης: «Μην τσιμπάτε σε ό,τι κάνει ο Ερντογάν – Είμαστε πανέτοιμοι»


    Λευτέρης Παυλίδης

Γεωργιάδης: «Μην τσιμπάτε σε ό,τι κάνει ο Ερντογάν – Είμαστε πανέτοιμοι»


«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την αποκάλυψη του σταθμού μας για έρευνες της Τουρκίας στην ελληνική ΑΟΖ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε:

«Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η  οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας».

«Αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας» επισήμανε. Πρόσθεσε όμως ότι «δε νομίζω  ότι αυτή τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στην Ηγουμενίτσα: Πέθανε κοριτσάκι δύο ετών – Πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας του

Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω  με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».  «Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισεκ. δολάρια από το χρέος της το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου» συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να  εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα».  Για το φράχτη του Έβρου μίλησε για προσωπική του δικαίωση αλλά και δικαίωση της ΝΔ.

Γεωργιάδης για εστίαση – κλειστούς χώρους

«Μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουμε βάλει ως όρο να συμφωνηθούν με τους ειδικούς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κι οι κλειστοί χώροι» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τον κίνδυνο συγχρωτισμού στα καταστήματα διαβεβαίωσε ότι «το Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ μεγάλη κίνηση στα μαγαζιά, τα μέτρα γενικώς ετηρούντο».

Πηγή: skai.gr


Τελευταία Νέα