Ο Γερμανός Πρέσβης, μίλησε για την κριτική που δέχτηκε η Άγκελα Μέρκελ, επειδή δεν έστειλε συγχαρητήρια μηνύματα στην Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Άγκελα Μέρκελ δεν ήταν μεταξύ των ηγετών που έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στην Ελλάδα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Για τις σχετικές «κατηγορίες» τοποθετήθηκε ο Γερμανός Πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στα social media:

«Η κριτική ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για την 25η Μαρτίου οφείλεται στην προφανή έλλειψη γνώσης για τις διπλωματικές πρακτικές. Ο πρόεδρος Σταϊνμάγερ, ο αρχηγός του κράτους μας, συνεχάρη θερμά. Αν είχε προσκληθεί η Γερμανία, εκείνος θα ήταν ο προσκεκλημένος», διευκρίνισε ο Έρνεστ Ράιχελ

Μπάιντεν για επανάσταση του 1821: «Οι Έλληνες αγωνιστές εμπνέονταν από την Αμερικανική Επανάσταση – Καίριος σύμμαχος η Ελλάδα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ο 78χρονος έκανε λόγο για «χαρμόσυνη επέτειο» στην οποία συμμετέχει «από κοινού με τον ελληνικό λαό και τα εκατομμύρια υπερήφανων Ελληνοαμερικανών», ενώ σημείωσε πως «Οι Έλληνες αγωνιστές εμπνέονταν από την Αμερικανική Επανάσταση, όπως οι Αμερικανοί επαναστάτες και οι Πατέρες του Έθνους μας είχαν εμπνευστεί από το παράδειγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας».

Παράλληλα, σημείωσε πως προσβλέπει «στη συνέχιση της ένδοξης παράδοσης περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».