ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Άλλο να είσαι αντιπολίτευση και άλλο να παίρνεις αποφάσεις…

Είναι συνηθισμένο, για να μην πούμε και δεδομένο. Όταν ένα κόμμα γίνεται κυβέρνηση, αναθεωρεί πολλά από όσα έλεγε ως αντιπολίτευση. Σε πολλά σημεία το ζήσαμε με την απελθούσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα παραδείγματα είναι πλείστα στο πρόσφατο -και όχι μόνο- παρελθόν. Αλλαγή ρητορικής, διαφορετική αντιμετώπιση προσώπων και καταστάσεων, αποστροφή των μεγάλων λόγων εν...
Βουλή - Κυβέρνηση

Είναι συνηθισμένο, για να μην πούμε και δεδομένο. Όταν ένα κόμμα γίνεται κυβέρνηση, αναθεωρεί πολλά από όσα έλεγε ως αντιπολίτευση.

Σε πολλά σημεία το ζήσαμε με την απελθούσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα παραδείγματα είναι πλείστα στο πρόσφατο -και όχι μόνο- παρελθόν.

Αλλαγή ρητορικής, διαφορετική αντιμετώπιση προσώπων και καταστάσεων, αποστροφή των μεγάλων λόγων εν όψει εκλογών.

Υπάρχει αλήθεια κάποιος που πιστεύει πως θα ξέφευγε από αυτή την… πεπατημένη και η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Σίγουρα πολλές από τις πρώτες κινήσεις των στελεχών της, είναι στην ίδια γραμμή με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και πριν από τις εκλογές.

Υπάρχουν όμως και κάποιες που έχουν φέρει μούδιασμα ακόμα και στις ίδιες τις τάξεις του κόμματος, ενώ είναι και λίγο… περίεργη η αντιμετώπισή τους από Μέσα φίλα προσκείμενα στη Ν. Δημοκρατία.

Αρχικά ήταν η επιλογή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Πριν από έναν χρόνο είχε δεχθεί -κι αυτός- τα βέλη της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αντιδράσεις της Αστυνομίας στην τραγωδία στο Μάτι. Γι αυτό το λόγο άλλωστε τον περασμένο Αύγουστο είχε χάσει τη θέση του. Τώρα ο πρώην αρχηγός επιλέχθηκε ως νέος γ.γ. Μάλιστα θα μπορεί να συνεργάζεται με τους προκατόχους του, ως Αρχηγούς της Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου και Φώτη Νασιάκου που επίσης έχουν θέσεις και ρόλους στο Υπουργείο!

Δεν ήταν μόνο όμως αυτό το περιστατικό. Ακόμα πιο πρόσφατη είναι η τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, που μεταξύ άλλων υποστήριξε πως: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Και όπως είναι φυσικό… πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μέχρι και ο άνθρωπος που πήρε πάνω του τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην Υπουργός Νίκος Κοτζιάς, έριξε το καρφάκι του.

Follow sportime.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Βασιλείου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ