ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ! Η Νίκη ζητά από την Εισαγγελέα ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ενέργειες για τις πυρκαγιές

Η ΝΙΚΗ δεν θέλει να αφήσει να περάσουν έτσι τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες με τις πυρκαγιές στη χώρα μας. Παρέμβαση εισαγγελία εδώ και τώρα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ! Η Νίκη ζητά από την Εισαγγελέα ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ενέργειες για τις πυρκαγιές

Παραλίγο να τιναχτεί ο Βόλος στον αέρα. Η Αττική κάηκε. Ο Ρόδος επίσης. Το Αίγιο, η Κέρκυρα, η Κάρυστος και πόσες περιοχές ακόμα.

Η Νίκη ζητά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει και να κάνει ενέργειες για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Τα όσα συνέβησαν στη Νέα Αγχίαλο και Ρόδο δεν μπορούν να περάσουν στα ψιλά. Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα νησί έρμαιο των φωτιών για σχεδόν μία εβδομάδα, υπόνοιες για τουρκικό δόλο, καταγγελίες για κρυφά σχέδια αιολικών εγκαταστάσεων στις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν.

Τι ζητά η Νίκη από την Εισαγγελέα

1. τη διερεύνηση της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας της 111 ΠΜ, που δε μπορεί παρά να είναι προϊόν δολιοφθοράς, δεδομένων των δρακοντείων μέτρων που αποκλείουν τυχαίο γεγονός,
2. τον ενδεχόμενο δόλο από τουρκικό παράγοντα στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου, όπως προκύπτει και από τοποθετήσεις του Υπουργού Επικρατείας της Κυβέρνησης, καθώς και
3. τη διερεύνηση των συμπτώσεων μεταξύ περιοχών όπου προγραμματίζονται αιολικές εγκαταστάσεις (όπως Δερβενοχώρια, Κέρκυρα, Εύβοια, Βόλος) και περιοχών όπου εκδηλώνονται πολύ έντονες πυρκαγιές με εκτεταμένη καταστροφή δασικών εκτάσεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτρης Νατσιός επισκέφθηκε τον Υπ. Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που δέχτηκε από το Υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία κράτησε περίπου μισή ώρα, ο κ. Νατσιός ζήτησε από τον υπουργό απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν :

• Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως: το θέμα της μερικής αποστρατιωτικοποίησης των νησιών Ανατ. Αιγαίου, το ζήτημα του μουφτή στην Δυτική Θράκη, ενώ παράλληλα ζήτησε την επιβεβαίωση του Υπουργού για το εάν η Ελλάδα συμφώνησε ώστε το ΝΑΤΟ να χρησιμοποιεί τον όρο «Τουρκικά Στενά» αντί της λέξεως «Στενά» -όπως προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ-, τις «υποχωρήσεις» στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, αλλά και το θέμα της επέκτασης των 12 ν.μ. στο Αιγαίο, που σχετίζεται με την οριοθέτηση ΑΟΖ.

• Την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φ. Μπελέρη : Τι προτίθεται να πράξει η Ελληνική κυβέρνηση ως αναφορά την επιβολή κυρώσεων στην Αλβανία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επίσης και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει σε διμερές επίπεδο, ώστε να επιβάλει στην Αλβανία την άμεση αποκατάσταση των κανόνων δικαίου.

• Τη συμφωνία των Πρεσπών: Υφίσταται αμοιβαιότητα στην τήρηση των όρων από τα δύο μέρη; Υπάρχει μηχανισμός καταγραφής των παραβιάσεων της Συμφωνίας από μέρους των Σκοπίων;

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του κ. Νατσιού. Η ΝΙΚΗ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα παραπάνω ερωτήματα, προκειμένου να προασπίζει από τη θέση της τα εθνικά μας θέματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ! Η Νίκη ζητά από την Εισαγγελέα ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ενέργειες για τις πυρκαγιές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.