ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ποντάρει στην κομματική ατζέντα – Ο Γιάννης Σγουρός στον ρεαλισμό

Η διαφορά είναι διακριτή. Ο Γιάννης Σγουρός είναι ο άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, του κόμματος.
Περιφέρεια Αττικής: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ποντάρει στην κομματική ατζέντα – Ο Γιάννης Σγουρός στον ρεαλισμό

Δύο ημέρες είμαστε πριν από τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής. Υπό κανονικές συνθήκες δεν έπρεπε να υπάρχει δίλημμα. Από τη μία πλευρά είναι ο Γιάννης Σγουρός, από την άλλη ο Νίκος Χαρδαλιάς. Με άλλα λόγια, η μέρα και η νύχτα.

Ειλικρινά μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους. Ακόμα και αν μείνουμε στα στενά όρια της πολιτική συζήτησης και σύγκρισης. Γιάννης Σγουρός και Νίκος Χαρδαλιάς δεν έχουν καμία σχέση. Απολύτως. Από τη μία έχουμε έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει την πολιτική του ζωή στην Περιφέρεια και από την άλλη έναν πολιτικό που έχει επενδύσει στο να είναι ο καλός στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα και στα προγράμματα των δύο βασικών υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής πρόδηλη είναι η παραπάνω παρατήρηση. Ο Γιάννης Σγουρός έχει ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με βάση τις συνθήκες του σήμερα, με βάση τον ρεαλισμό και τα σημεία των καιρών. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο κινείται διαχρονικά. Είτε κατέχοντας τη διοικητική θέση στην Περιφέρεια, είτε αυτή της αντιπολίτευσης. Το έργο του στην Περιφέρεια δεν μιλά απλά από μόνο του, έχει πράξεις, έργα, κληρονομιά, δεδομένα. Όλα θετικά, όλα προς το καλύτερο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ποντάρει στην Κυβέρνηση. Βασικοί άξονες στο πρόγραμμά του είναι οι «χάρες» που θα τύχει από το κυβερνών κόμμα που τον στηρίζει. Οι fast track διαδικασίες για το τέλος της γραφειοκρατίας και η εποπτεία μέσω παρατηρητηρίων δεν είναι απτές και άμεσες λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στο λεκανοπέδιο. Όταν τον ρωτούν για τα σκουπίδια, η απάντησή του είναι «είναι θέμα κάθε Δήμου». Όταν η κουβέντα πάει στα αντιπλημμυρικά έργα, ξεκινά τις ολιστικές προσεγγίσεις. Με άλλα λόγια, μοναδικό του όπλο είναι η ορμή και η δυναμική της Κυβέρνησης.

Λάθος προσέγγιση εξορισμού των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί ένα στοίχημα νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Σγουρός αποτελεί ένα στοίχημα όσων ζουν στο Νομό Αττικής για βελτίωση των συνθηκών σε όλα τα επίπεδα.

Ψήφισε για τον τόπο σου… Μεγάλη κουβέντα…

Περιφέρεια Αττικής

Οι τοποθετήσεις του Γιάννη Σγουρού σε ΣΚΑΪ

και στο Kontra

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Περιφέρεια Αττικής: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ποντάρει στην κομματική ατζέντα – Ο Γιάννης Σγουρός στον ρεαλισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…