Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την τροπολογία του Λευτέρη Αυγενάκη , προχώρησε σε επίσημη δήλωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αιχμηρή απάντηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαδηλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε αιχμηρή απάντηση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαδηλώσεις.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα πως «υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού προσκαλώντας σε διαδηλώσεις».<

Η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε με σκληρή ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μακροχρόνιο και «αποτυχημένο λοκντάουν», ενώ έθεσε και το θέμα του ταξιδιού στην Ικαρία και φυσικά αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη δύναμη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του.

Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών.

Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής.

Μπογδάνος – Απίστευτη δήλωση: «Δεν μπορείς να επικαλείσαι προσωπικά δεδομένα όταν είσαι στη μέση μιας πλατείας»

«Πυρά» ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Καλείτε σε πορείες εν μέσω πανδημίας ενώ λέτε ότι θα γίνουμε Μπέργκαμο