Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας φρεγάτες Belharra

Ζωντανά από τη Βουλή η άγρια κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για τις φρεγάτες Belharra.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση για τις φρεγάτες Belharra στην ολομέλεια της Βουλής.

Η άγρια κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία για τις φρεγάτες Belharra και όλα όσα αυτή προβλέπει.

Ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας», όπως «ιστορικές» χαρακτήρισε και τις ευθύνες των κομμάτων ενόψει της κύρωσής της από τη Βουλή.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αντιδρά έντονα και αρνείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν δεν δεσμευτεί η Γαλλία πως θα βοηθήσει την Ελλάδα ακόμα κι αν αμφισβητηθεί η ΑΟΖ και ότι η Ελλάδα δε θα επέμβει στο Σάχελ.

Δείτε ζωντανά από τη Βουλή την αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών:

Να θυμίσουμε πως οι φρεγάτες Belharra, φέρνουν στην Ελλάδα εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου ενώ μπορούν να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μακρινές αποστάσεις.

Έτσι, το Πολεμικό Ναυτικό γίνεται πανίσχυρο, ενώ πηγές από την Ελληνική Κυβέρνηση τονίζουν ότι οι 3 +1 φρεγάτες αποκτώνται σε πολύ καλή τιμή, με πλήρη οπλισμό και θα είναι άμεσα διαθέσιμες στη χώρας μας.

Η πρώτη φρεγάτα σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρόκειται να παραδοθεί το 2025 και η τελευταία το 2026.