ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Καταθέτει στο Κογκρέσο ο Ζούκερμπεργκ για τη διαρροή δεδομένων

Ο Ζούκερμπεργκ θα πρέπει να εξηγήσει τα μέτρα τα οποία πρόκειται να λάβει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης
Καταθέτει στο Κογκρέσο ο Ζούκερμπεργκ για τη διαρροή δεδομένων

Στο Κογκρέσο αναμένεται να βρεθεί ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ την ερχόμενη Τρίτη αλλά και Τετάρτη προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την Cambridge Analytica.

Εξαιτίας της φύσης του σκανδάλου, ο Ζούκερμπεργκ αποφάσισε να παρουσιαστεί ο ίδιος στην Ουάσινγκτον προκειμένου να καταθέσει για το γεγονός.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook αφού απολογήθηκε και δεσμεύτηκε πως θα καταπολεμήσει την πολιτική χειραγώγησης μέσα στο facebook ανέφερε πως:

«Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε όλα εγκαίρως για τους κρίσιμους μήνες πριν τις (ενδιάμεσες) εκλογές του 2018 στις ΗΠΑ».

Να σημειωθεί πως ο Ζούκερμπεργκ θα πρέπει να εξηγήσει τα μέτρα, τα οποία πρόκειται να λάβει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά της πολιτικής χειραγώγησης, ενώ οι καταθέσεις του δημοφιλούς μέσου πρόκειται να παρακολουθηθούν από την Ευρώπη, καθώς το Facebook είναι αντιμέτωπο με πάρα πολλές έρευνες και καταγγελίες.

Μάλιστα, όπως έχει γνωστοποιηθεί Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί, θα θέσουν ένα καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο για τους ομίλους όμοιους με το facebook, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως οι όμιλοι αυτοί πλέον, μπορούν να συγκριθούν με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Ο γερουσιαστής των δημοκρατικών Εντ Μάρκι έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Πλησιάζει η ώρα να λογοδοτήσουν οι ιστότοποι όπως το @facebook. Χρειαζόμαστε έναν νόμο για την προστασία της προσωπικής ζωής στον οποίο θα μπορούν να βασίζονται οι Αμερικανοί».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως στις 10 Απριλίου ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας δίπλα στους επικεφαλής της Google και του Twitter.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καταθέτει στο Κογκρέσο ο Ζούκερμπεργκ για τη διαρροή δεδομένων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.