ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WiFi: Έρχεται επέκταση με software Update

Μέχρι σήμερα οι συνδέσεις WiFi, έχουν πολύ συγκεκριμένη εμβέλεια  που μετά από αυτήν (ή καμιά φορά και μέσα σε αυτήν) η σύνδεση χάνεται και δεν μπορείς πια να την χρησιμοποιήσεις. Πλέον μια ομάδα ερευνητών, του Brigham Young University, αυξάνει την εμβέλεια στα 60 μέτρα και μάλιστα με Software Update, χωρίς καθόλου προσθήκη hardware. Πώς ονομάστηκε...

Συντάκτης: Μίλτος Τσιμπούκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Μέχρι σήμερα οι συνδέσεις WiFi, έχουν πολύ συγκεκριμένη εμβέλεια  που μετά από αυτήν (ή καμιά φορά και μέσα σε αυτήν) η σύνδεση χάνεται και δεν μπορείς πια να την χρησιμοποιήσεις. Πλέον μια ομάδα ερευνητών, του Brigham Young University, αυξάνει την εμβέλεια στα 60 μέτρα και μάλιστα με Software Update, χωρίς καθόλου προσθήκη hardware.

Πώς ονομάστηκε ; On-Off Noise Power Communication  και  μπορεί να προγραμματιστεί πάνω στο υπάρχων πρωτόκολλο WiFi στο ίδιο hardware.  Αρκεί να σκεφτείς πως  το  WiFi σήμερα, χρησιμοποιεί ταχύτητες 1Mbps για να διατηρήσει το σήμα του και με το συγκεκριμένο πρωτόκολλο απαιτεί μόλις 1 bit ανά δευτερόλεπτο. Ωστόσο, οι ίδιοι οι ερευνητές αναφέρουν πως αυτό το πρωτόκολλο θα απευθύνεται κυρίως σε Smart Homes, όπως και να χει.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version