ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Xiaomi: Αυτά είναι τα κινητά που βγάζουν τα περισσότερα προβλήματα

Ποια είναι τα Xiaomi smartphones με τα υψηλότερα ποσοστά βλαβών.

Tα κινητά Xiaomi τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Παρόλα αυτό, συχνά παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα.
Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τα κινητά Xiaomi τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, λόγω της πολύ καλής σχέσης ποιότητας – τιμής που προσφέρουν. Παρόλα αυτό, συχνά παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα, που αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

Με την γνωστή εταιρία να έχει βγει από τη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ποια είναι εκείνα τα smartphones που παρουσίασαν βλάβες και που ταλαιπώρησαν αρκετούς από τους χρήστες τους.

Σύμφωνα με το gr.gizchina.com, το 75% της κοινότητας της Xiaomi αντιμετώπισε πρόβλημα με τις IPS οθόνες της εταιρείας Tianma, που εμφάνισαν ΟΛΕΣ το φαινόμενο ghosting. Πρόκειται για ένα πρόβλημα αντίστοιχο με το burn in των AMOLED οθονών (γκρι αχνό ή έντονο περίγραμμα σε φόντο).

Η λίστα με τηλέφωνα που παρουσίασαν πιθανώς αυτό το πρόβλημα:

Παράλληλα, πολλά από τα Xiaomi smartphones με πλευρικούς αισθητήρες εμφάνισαν άμεσα προβλήματα στην σύνδεση του αισθητήρα με την πλακέτα!

Τα τηλέφωνα που έχουν εμφανίσει αυτό το πρόβλημα είναι:

Το Mi 8  ήταν η ναυαρχίδα του 2018 για την Κινεζική εταιρεία, που εφοδιάστηκε με το Qualcomm Snapdragon 845 SoC. Παρόλα αυτά, είχε ΤΡΑΓΙΚΑ προβληματικό WiFi module. Έχει αναφερθεί από πολλούς κατόχους της συσκευής, ανθρώπους ότι η σύνδεση WiFi σταματούσε να λειτουργεί ξαφνικά και δεν υπήρχε δυνατότητα να διορθωθεί, γιατί απλά το module/chip που ήταν υπεύθυνο για το WiFi καταστρέφονταν μόνιμα!

Από ‘κει και πέρα, το POCO M3 είναι ίσως το χειρότερο Smartphone που έχει τις περισσότερες καταγραφές με χρόνιες βλάβες.

Η σημαντικότερη είναι ο ξαφνικός θάνατος όταν τελείωνε εντελώς η μπαταρία του, με αποτέλεσμα να σβήσει και να μην ανοίγει ΠΟΤΕ! Πρόκειται για ένα πρόβλημα που χάλασε πολύ το «όνομα» του POCO brand κατά το παρελθόν αναμφίβολα, αλλά έκανε την εταιρεία να δοκιμάζει τις συσκευές της πολύ πιο εντατικά πριν τις κυκλοφορήσει.

Το Mi 9T/Pro ήταν δύο υπέροχες συσκευές, αλλά ταυτόχρονα από τα χειρότερα τηλέφωνα της Xiaomi στον τομέα της αξιοπιστίας, κυρίως στην selfie κάμερα.

Οι μηχανοκίνητες pop up κάμερές τους επιτρέπουν στην οθόνη να έχει αναλογία οθόνης προς σώμα 100%, ωστόσο στο Mi 9T/Pro εάν η αναδυόμενη κάμερα έπιανε σκόνη/άμμο/βρωμιές εσωτερικά, πολύ δύσκολα λειτουργούσε μετά! Αν κάποιος ήθελε να λύσει το πρόβλημα, τότε το άνοιγμα της συσκευής ήταν μονόδρομος, για τον σχολαστικό καθαρισμό της.

Τέλος, το Mi 9 ήταν επίσης ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα που κυκλοφόρησαν μαζί με τη σειρά των Xiaomi Mi 9T, όμως επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο ότι είχε εφοδιαστεί με προβληματικό PMIC (Power Module) από το εργοστάσιο!

 

 

Exit mobile version