ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στεγαστικά δάνεια: Πόσο ανεβαίνει η δόση με την αύξηση του επιτοκίου από την ΕΚΤ – Παραδείγματα

Στην τρίτη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων (κατά 0,75%) μέσα σε 4 μήνες προχώρησε η ΕΚΤ οδηγώντας σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες

Στεγαστικά δάνεια: Στην τρίτη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων μέσα σε 4 μήνες προχώρησε η ΕΚΤ. Σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στεγαστικά δάνεια: Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυξάνονται περαιτέρω τα επιτόκια της κατά 0,75% κι έτσι το βασικό επιτόκιο καταθέσεων πλέον διαμορφώνεται στο 1,5% ενώ των δανείων στο 2%.

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων μέσα σε τέσσερις μήνες που προχωρά η ΕΚΤ με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες να οδηγούνται σε απόγνωση. Κι αυτό καθώς βλέπουν σχεδόν κάθε μήνα πια την δόση του δανείου τους να αυξάνεται και πλέον σε ετήσια βάση η επιβάρυνση των νοικοκυριών θα είναι με 2,5 περίπου επιπλέον δόσεις.

Το σερί των αυξήσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί την απάντηση στην εκτίναξη του πληθωρισμού ο οποίος κινείται πλέον στην Ευρώπη στο 10%.

Στεγαστικά δάνεια: Τα παραδείγματα

Το κανάλι Mega Channel παραθέτει παρακάτω παραδείγματα με τις δόσεις που θα πληρώνουν όσοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο μετά την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ  για τα επιτόκια.

Αναλυτικά:

Για ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ με επιτόκιο 3,5% και περίοδο αποπληρωμής 20 χρόνια: 

Για ένα στεγαστικό δάνειο 150.000 ευρώ, με επιτόκιο 3,5% και περίοδο αποπληρωμής 25 χρόνια:

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το «πακέτο» της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης είναι ήδη εκρηκτικό και τώρα και με την αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια τα πράγματα δυσκολεύουν για τους περισσότερους καταναλωτές.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ από το Μega Channel

Exit mobile version