ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Βρήκαν και άλλο φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας – Την κατάλληλη ώρα

Ραγδαίες εξελίξεις για την Κυπριακή ΑΟΖ.
Κύπρος: Βρήκαν και άλλο φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας – Την κατάλληλη ώρα

Κύπρος: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα γεώτρηση αξιολόγησης «Glaucus-2» στο Τεμάχιο 10 της AOZ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της γεώτρησης προκάλεσαν απόλυτη ικανοποίηση καθώς εντοπίστηκε εκ νέου και άλλο φυσικό αέριο υψηλής ποιότητας στο Τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την συγκεκριμένη γεώτρηση αξιολόγησης είχε αναλάβει αποκλειστικά η κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited / Qatar Petroleum International Upstream LLC έπειτα από την ειδική άδεια που είχε εξασφαλίσει.

Το νέο αυτό έρχεται κυριολεκτικά σαν μάνα εξ ουρανού με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Ρωσία ενώ σύντομα αναμένεται η κοινοπραξία να προχωρήσει σε λεπτομερή ανάλυση και αξιολόγηση των δεδομένων που έχουν συλλεγεί ούτως ώστε να διαπιστωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φυσικού αερίου.

Έπειτα από αυτή την διαδικασία αναμένεται η κοινοπραξία να ενημερώσει επίσημα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για τα αποτελέσματα της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2».

Μετά την διεξαγωγή της έρευνας στο Τεμάχιο 10 της AOZ, το γεωτρύπανο «Stena Forth» αναχώρησε από την περιοχή στην οποία βρισκόταν από τις 20 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>