MEDIA

ΕΡΤ: Κατηγορίες για λογοκρισία στο θέμα Μητσοτάκη, τι απαντά ο Διευθυντής Ενημέρωσης

Κατηγορία για λογοκρισία στην ΕΡΤ σχετικά με τα όσα έγιναν στην Ικαρία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΕΡΤ
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μία… ειδική οδηγία που φαίνεται να έχει δοθεί στους δημοσιογράφος της ΕΡΤ, αναφορικά με τις εικόνες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ικαρία, κάνει το γύρο του διαδικτύου, σηκώνοντας έντονη συζήτηση.  Η απάντηση του Διευθυντή Ενημέρωσης, Φώτης Καφαράκης.

Σάλος έχει ξεσπάσει με την… ειδική οδηγία που φαίνεται να δόθηκε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ώστε να μη παίξουν πλάνα από όσα έγιναν στην Ικαρία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος, Χρήστος Ξανθάκης, έκανε την αποκάλυψη στα Social Media, δημοσιεύοντας ένα χαρτί, το οποίο γράφει μεταξύ άλλων: «Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο κ. Μητσοτάκη από τη Βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι) Ικαρία», ως οδηγία στην ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος έγραψε: Χθες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η “επίσκεψη” στην Ικαρία.

Pροέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο “λάθος” κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής… να τη χαίρεστε τη δημόσια τηλεόραση κύριε Λιβάνιε».

Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση στο εν λόγω δημοσίευμα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00.

Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

Γεωργιάδης για Ικαρία: «Τηρήθηκαν κανονικά τα μέτρα» (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μπαλκόνια της Ικαρίας και τα… αλώνια του πόπολου

Exit mobile version