ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Στην Αλβανία Αφγανοί πρόσφυγες

Στην Αλβανία προσγειώθηκε αεροσκάφος που μετέφερε 121 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.
Στην Αλβανία Αφγανοί πρόσφυγες

Αλβανία: Χάος επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την φονική επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από τον ISIS, τη στιγμή που αεροσκάφος με 121 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Αφγανιστάν και είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ έφθασε στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια πόλη Δυρράχιο, όπου θα περιμένουν ώσπου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των φακέλων τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης και εκδοθούν οι βίζες τους.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν βρέφη, παιδιά και άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια.

Ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους και μεταφέρθηκαν σε σκηνές όπου θα καταγραφούν τα στοιχεία τους και θα τους διανεμηθούν γεύματα, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επιτόπου.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι Αφγανοί που έφυγαν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια πόλη Δυρράχιο, όπου θα περιμένουν ώσπου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των φακέλων τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης και εκδοθούν οι βίζες τους.

Η Αλβανία και τα Σκόπια, κράτη μέλη του NATO, καθώς επίσης και το Κόσοβο, αποδέχθηκαν το αίτημα της κυβέρνησης του αμερικανικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες που αναμένεται να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ με στόχο τον ISIS

Μέσω Τουρκίας η Γερμανία διεκδικεί ρόλο στο Αφγανιστάν

ΑΕΚ: Ψάχνεται… ο Μπακάκης!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μεταναστευτικό: Κύπρος: Ίδιο θέμα με την Ελλάδα και τους Πακιστανούς

Κύπρος: Ίδιο θέμα με την Ελλάδα και τους Πακιστανούς

Όπως στην Ελλάδα έτσι και η Κύπρος πληρώνει φιέστες που πάνε μόνο μετανάστες;

Μεταναστευτικό
Μεταναστευτικό: Για ποιο λόγο πληρώνουν οι Έλληνες φιέστες που πάνε μόνο μετανάστες;

Για ποιο λόγο πληρώνουν οι Έλληνες φιέστες που πάνε μόνο μετανάστες;

Για το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού που έχει πλήξει την Ελλάδα μίλησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Μεταναστευτικό
Ελληνοτουρκικά: Τα κέρδη του Ερντογάν μετά την ανατροπή του Άσαντ στην Συρία – Ο κίνδυνος για Ελλάδα και Κύπρο

Τα κέρδη του Ερντογάν μετά την ανατροπή του Άσαντ στην Συρία – Ο κίνδυνος για Ελλάδα και Κύπρο

Για τους νικητές και τους ηττημένους των όσων ραγδαίων εξελίξεων στη Συρία μίλησε ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Ελληνοτουρκικά
VIRAL: Όταν ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί μετά από αυτόν

Όταν ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί μετά από αυτόν

Τι είχε προβλέψει ο Μουαμάρ Καντάφι σε περίπτωση που χάσει την εξουσία στη Λιβύη σχετικά με τη λαθρομετανάστευση στην Ευρώπη.

VIRAL
Ελληνοτουρκικά: Μεταναστευτικό: Η Τουρκία αντί να απελαύνει τους μετανάστες τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;

Μεταναστευτικό: Η Τουρκία αντί να απελαύνει τους μετανάστες τους «σπρώχνει» προς την Ελλάδα;

Ερωτηματικά προκαλεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στην Ελλάδα τη στιγμή που οι Τούρκοι ισχυρίζονται οτι κάνουν καλά τη δουλειά.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Μεταναστευτικό: Η μείωση των ροών είναι «κόλπο» της Τουρκίας ή επιτέλους θα συμμορφωθεί;

Μεταναστευτικό: Η μείωση των ροών είναι «κόλπο» της Τουρκίας ή επιτέλους θα συμμορφωθεί;

Μπορεί οι ροές μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα να έχουν μειωθεί, όμως το ερώτημα είναι αυτό είναι κάτι μόνιμο ή... κόλπο από τους Τουρκους

Ελληνοτουρκικά
Μεταναστευτικό: Μεταναστευτικό: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο – Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μεταναστευτικό: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία της Ε.Ε. με την Αίγυπτο – Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Οι τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, αλλά και το τι σημαίνει για το μεταναστευτικό η ιστορική συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Αίγυπτο.

Μεταναστευτικό
Ελληνοτουρκικά: «Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!

«Συναγερμός» από την Τουρκία! «Ο Ερντογάν ετοιμάζει προσφυγικά κύματα για να πιέσει την Ελλάδα»!

Νίκος Κοτζιάς: «Ο Ερντογάν θα κάνει παζάρι και θα πιέσει με προσφυγικά κύματα».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Φόβος στην Ε.Ε. ότι αν δοθεί βίζα οι… μισοί Τούρκοι θα έρθουν στην Ευρώπη!

Τουρκία: Φόβος στην Ε.Ε. ότι αν δοθεί βίζα οι… μισοί Τούρκοι θα έρθουν στην Ευρώπη!

Η απελευθέρωση της βίζας στους Τούρκους πολίτες προκαλεί ανησυχία ότι αρκετά εκατομμύρια θα θελήσουν να μετακομίσουν στην Ευρώπη.

Ελληνοτουρκικά