Ρωσία: Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφορικά με την αντίδραση της Μόσχας σε τουρκική εμπλοκή στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Δεν συμφωνούμε με τη θέση που εξέφρασε η Τουρκία και εκφράστηκε πολλές φορές από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι. Γ. Αλίγιεφ. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, δεν μπορούμε να δεχτούμε δηλώσεις που...

Ρωσία: Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφορικά με την αντίδραση της Μόσχας σε τουρκική εμπλοκή στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Δεν συμφωνούμε με τη θέση που εξέφρασε η Τουρκία και εκφράστηκε πολλές φορές από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι. Γ. Αλίγιεφ. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, δεν μπορούμε να δεχτούμε δηλώσεις που αναφέρονται σε στρατιωτική λύση στη σύγκρουση», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξής του την Πέμπτη στους ρωσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Sputnik, Komsomolskaya Pravda και Govorit Moskva.

«Δυστυχώς, η Τουρκία μπόρεσε να το κάνει δηλώσει αυτό (σ.σ. την στρατιωτική λύσ) και μάλιστα επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει τυχόν ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν για την επίλυση αυτής της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών ενεργειών», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Είμαστε σε επαφή με τους Τούρκους συναδέλφους μας. Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης μίλησα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μ. Κάβουσογλου. Εξακολουθούμε να υπερασπίζουμε την άποψή μας: μια ειρηνική διευθέτηση δεν είναι μόνο δυνατή, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση σε αυτό το πρόβλημα, διότι όλα τα άλλα θα διατηρήσουν τη σύγκρουση», σημείωσε.