Ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το σερί του στις κατακτήσεις τίτλων καθώς για 26η συνεχόμενη σεζόν πανηγύρισε τρόπαιο! Κι αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς άλλος.

Όντως, καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη παρά μόνο ο Παναθηναϊκός, δεν έχει αυτό το σερί. Από την περίοδο 1995-1996 και μετά, όταν κατέκτησαν το Κύπελλο και την Euroleague, οι «πράσινοι» πανηγυρίζουν τουλάχιστον έναν τίτλο το χρόνο. Έστω κι αν πέρυσι δεν το… πανηγύρισαν αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω του COVID-19 κι αναδείχθηκαν πρωταθλητές. Τα χαρτιά αναφέρουν συνέχεια του σερί.

Και σε αυτά τα 26 συνεχόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τους… 41 από τους 66 τίτλους του. Κάτι επίσης εντυπωσιακό που δείχνει τη δυναμική της ομάδας. Και βέβαια ότι η ομάδα μπάσκετ παραμένει το κόσμημα του συλλόγου. Μπορεί να ακούγεται απλό και… καθημερινό για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν είναι! Σκεφτείτε τι πάει να πει 26 σερί χρόνια με τίτλους!

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους τίτλους που έχουν κατακτήσει οι «πράσινοι» από τη σεζόν 1995-1996 και μετά. Και βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Μπροστά στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ακόμα ένας στόχος κι αυτός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άλλωστε στον τελικό με τον Προμηθέα ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα με 20 Κύπελλα. Αν κατακτήσει και τον άλλο στόχο θα γίνει πάλι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα με 40 πρωταθλήματα. Εντυπωσιακά τα νούμερα, αν μη τι άλλο.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι το σερί των 26 ετών σταθερά με κατάκτηση τουλάχιστον ενός τίτλου ανά σεζόν  δεν το έχει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη!