ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι περιμένει από το αριστερό μπακ

Κάθε μεταγραφή είναι «στοίχημα». Κομβική μπορεί να τη χαρακτηρίσει κάποιος, σε βάθος χρόνου.
ΑΕΚ: Τι περιμένει από το αριστερό μπακ

Κάθε μεταγραφή είναι «στοίχημα». Κομβική μπορεί να τη χαρακτηρίσει κάποιος, σε βάθος χρόνου.

Ειδικά για την ΑΕΚ η οποία κινείται στην αγορά για να καλύψει αρκετές θέσεις στο ρόστερ της. Ναι, κοιτάει και αποκτά παίκτες νεαρούς σε ηλικία, ωστόσο σε βασικές θέσεις χρειάζεται εμπειρία και ποιότητα. Όπως αυτή του αριστερού μπακ… Ο Λόπες, μετά την αποχώρηση του Χουλτ, έμεινε μόνος και περιμένει τον συμπαίκτη που θα… παλέψει μαζί του για μία θέση στη βασική 11άδα. Εδώ και καιρό ο Ιλια Ιβιτς έχει κοιτάξει πολλές επιλογές αριστερών μπακ στο εξωτερικό. Ωστόσο, φαίνεται να καταλήγει στον Εμανουέλ Ινσούα. Ο Αργεντινός έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και ξέρουμε όλοι τι παίκτης είναι. Το γεγονός ότι ο Ινσούα είναι γνωστός και η επιλογή του δεν εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, όσον αφορά την προσαρμογή του, έχει παίξει σίγουρα ρόλο. Το θέμα είναι φυσικά τι θα δώσει στην ΑΕΚ αγωνιστικά ένας παίκτης τύπου Ινσούα.

Ο 29χρονος Αργεντινός είναι ένα δυνατό πλάγιο μπακ. Καμία σχέση δηλαδή με τον Χουλτ ή ακόμη και με τον Λόπες. Είναι δυναμικός στο παιχνίδι του, είναι ταχύς, είναι καλός αμυντικά, αλλά υστερεί στο επιθετικό κομμάτι. Και εδώ μπαίνει το ζητούμενο: Ο Καρέρα θέλει από τα πλάγια μπακ του να κοιτούν περισσότερο το κομμάτι τους και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να βοηθούν και επιθετικά, όσο μπορούν; Ή το αντίθετο…; Το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν σίγουρα να βρει έναν αριστερό μπακ που να «παντρεύει» με μαεστρία και το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι. Αλλά… Ο Ινσούα έχει ως προτέρημα την αμυντική σταθερότητά του. Ανεβαίνει βέβαια και ψηλά, όμως βλέπει πρώτα την άμυνά του. Ο Λόπες από την άλλη είναι πιο επιθετικό μπακ. Ετσι, είναι πιθανό να μοιραστούν τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν ανάλογα τον αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα όμως ο Ίβιτς έχει κοιτάξει στην αγορά κι άλλα αριστερά μπακ που αγωνιστικά δεν είχαν τόσο σχέση με τον Ινσούα. Που κι αυτοί δηλαδή είχαν περισσότερο επιθετικό πνεύμα στο στυλ παιχνιδιού τους. Απ’ όλα τα αριστερά μπακ που βγήκαν στο «φως» πως έχει τσεκάρει η ΑΕΚ, ο Ινσούα είναι ο πιο αμυντικογενής. Στο μυαλό του Καρέρα ωστόσο, ο αριστερός αμυντικός του επιθυμεί να είναι στέρεος αμυντικά, ώστε και ο Λιβάια μπροστά του να νιώθει ασφάλεια και να είναι αφοσιωμένος περισσότερο στα επιθετικά του καθήκοντα. Η τελική επιλογή της ΑΕΚ για την αριστερή πλευρά της θα δείξει πολλά, σχετικά με τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής για τον αγωνιστικό σχεδιασμό…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Τι περιμένει από το αριστερό μπακ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.