ΑΕΚ

Τελικά για αυτήν την ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία είναι αναντικατάστατος

Η ΑΕΚ φάνηκε τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον Παναθηναϊκό πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την απουσία του Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ φάνηκε τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον Παναθηναϊκό πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την απουσία του Λιβάι Γκαρσία
Τελικά για αυτήν την ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία είναι αναντικατάστατος
Συντάκτης: Γιάννης Χωριανόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η ΑΕΚ μπήκε στην τελική ευθεία της Super League 1 με δύο αποτελέσματα που τη φέρνουν σε δύσκολη θέση. Τόσο στο τέλος της κανονικής περιόδου όσο και στην πρεμιέρα των πλέι οφ δε νίκησε.

Και μάλιστα μέσα στην OPAP Arena. Ο Ολυμπιακός την υποχρέωσε στην πρώτη εντός έδρας ήττα της ενώ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ήταν η πρώτη φορά που δεν σκόραρε στο γήπεδο της.

Η ΑΕΚ έχοντας δύο ντέρμπι στην OPAP Arena πήρε μόλις ένα βαθμό. Και πλέον το παιχνίδι στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την Κυριακή 2/4 (19:30) είναι τελικός.

Αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει και το πράξουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα πέσει τρίτη. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα (αν νικήσει το Βόλο στη Λεωφόρο) θα την έχει σε απόσταση 4 βαθμών ενώ ο Ολυμπιακός (αν νικήσει στο Καραϊσκάκη τον Άρη) θα την προσπεράσει κατά 1 βαθμό.

 

Φυσικά και δε χάθηκε/χάνεται τίποτα, υπάρχουν ακόμα 9 αγωνίστηκε. Η ΑΕΚ, όμως, θα πρέπει να βρει σε ένα μεγάλο παιχνίδι εκτός έδρας τους βαθμούς που δεν πήρε στην OPAP Arena. Μάλιστα, σε τρεις εκτός έδρας επισκέψεις έχει να επιδείξει μόνο την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Ήττα στη Λεωφόρο, ήττα και στην Τούμπα.

 

ΑΕΚ: Ο Λιβάι Γκαρσία είναι αναντικατάστατος

 

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, είναι ίσως το πρώτο που εγείρονται τόσα ερωτηματικά για τις επιλογές του Ματίας Αλμέιδα.

Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να μπει σε κουβέντα για το τι έχει πράξει φέτος ο 49χρονος τεχνικός.

Η ΑΕΚ και πολύ σωστά έχει ποντάρει πάνω του για να χτίσει σε βάθος χρόνου μια ομάδα πρωταθλητισμού, που θα παίρνει μεγάλες νίκες και στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η βελτίωση με τον Αλμέιδα στον πάγκο είναι θεαματική και πέρα από κάθε φαντασία. Τόσο ατομικά όσο και του συνόλου.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός πως κάποιες σκέψεις μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε επίπεδο δομικών ερωτημάτων για τις επιλογές του Αλμέιδα.

Αν και με τον Ολυμπιακό, στο δεύτερο ημίχρονο αυτή η 11άδα που παρέταξε με τον Παναθηναϊκό (με τον εξαιρετικό Μήτογλου μόνο αντί του τιμωρημένου Βίντα) είχε σοβαρά θέματα και ηττήθηκε, ο κόουτς της ΑΕΚ δεν έκανε άλλη διαφοροποίηση.

 

Είναι επίσης φανερό πως παίκτες όπως οι Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς και Ρότα διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Δεν είναι κάτι καταστροφικό, συμβαίνει και θα συμβαίνει. Το περίεργο είναι πως ο Αλμέιδα δεν έκανε κάτι επί τούτου αλλά τους ξεκίνησε κανονικά βασικούς.

Η παρουσία π.χ. των Σιντιμπέ και Ελίασον έκαναν τη σύγκριση άνιση. Υπέρ εκείνων που μπήκαν.

 

Αυτό όμως που είναι μεγάλο πρόβλημα, είναι πως σε αυτήν την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, ο Λιβάι Γκαρσία μοιάζει και είναι πρακτικά αναντικατάστατος.

Ο διεθνής με το Τρινιτάντ επιθετικός δεν ξεκίνησε βασικός με τον Ολυμπιακό (μπήκε στο 65’), ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις, μπήκε στην αποστολή αλλά δεν ήταν στην τελική 20άδα.

Προφανώς και στην ΑΕΚ βιάστηκαν να παίξει με τους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να μείνει εκτός με τους «πράσινους».

 

Δεν είναι μόνο τα 11 γκολ και οι 4 ασίστ του σε 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (27 αγώνες/15 γκολ/5 ασίστ συνολικά φέτος) αλλά το πώς υπηρετεί το πλάνο ο συγκεκριμένος.

Ο Γκαρσία προσφέρει στην ΑΕΚ τακτική ισορροπία.

 

Θα κάνει αλλαγές ο Αλμέιδα;

 

Η απουσία του αποδιοργάνωσε π.χ. τον Αραούχο που αναγκάστηκε να μετατοπιστεί και πάλι στην κορυφή της επίθεσης. Ένα ρόλος που πλέον δυσκολεύεται να υπηρετήσει.

Ακόμα και ο Πινέδα φάνηκε δύσκολο να συνεργάζεται με τον προωθημένο Αραούχο.

Η απουσία του Γκαρσία αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ και ήταν φανερό αυτό.

 

Πλέον, ο Αλμέιδα θα έχει (λογικά) τον 25χρονο επιθετικό στην Τούμπα και θα κληθεί να απαντήσει σε ορισμένα αγωνιστικά ερωτήματα με τις επιλογές του.

Θα διατηρήσει το δίδυμο Σιμάνσκι, Γιόνσον στη μεσαία γραμμή; Αν και ο πολωνός δεν ήταν κακός και ο δάνος μάλλον ο καλύτερος της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.

Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ θα μείνουν βασικοί; Όπως και ο Ρότα; Ή οι παίκτες που δείχνουν να είναι σε καλύτερη κατάσταση θα πάρουν θέση στην 11άδα.

Ο Φαν Βέερτ θα πάρει χρόνο συμμετοχής; Κάτι που δεν έγινε στα δύο τελευταία ματς.

 

Όπως και να έχει, μάλλον αυτό που θα απασχολεί περισσότερο τον Αλμέιδα θα είναι η επιστροφή του Γκαρσία και πάνω σε αυτό θα έρθουν και τα υπόλοιπα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version