ΑΓΓΛΙΑ

Γουέστ Μπρομ – Άστον Βίλα 1-0: Στα πέναλτι οι «χωριάτες»

Στον τελικό των play off της Championship προκρίθηκε η ομάδα του Ντιν Σμιθ

Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της Championship βγήκε και το πήρε η Άστον Βίλα. Πρόκριση θρίλερ, αφού την πήρε στα πέναλτι κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Το πρώτο ματς είχε λήξει με 2-1 και σε αυτό οι γηπεδούχοι νίκησαν 1-0. Το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει και γι’ αυτό οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Τι είχαμε δει ως τότε; Το 1-0 έγινε στο 29′. Ο Χόλγκεϊτ εκτέλεσε δυνατό πλάγιο και ο Ντόουσον με κεφαλιά σκόραρε. Φάσεις είχαν και οι δύο μέχρι την αποβολή του Μπραντ στο 80′. Μετά το γήπεδο έγειρε. Η Άστον Βίλα πίεσε αισθητά, αλλά ο Τζόνστοουν κρατούσε όρθια τη Μπρομ με εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Τελικά το ματς πήγε στα πέναλτι. Εκεί οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω στον Στιλ. Ο Άγγλος κίπερ έπιασε τις εκετλέσεις των Χόλγκεϊτ και Χεγκάζι. Από πλευράς φιλοξενούμενων ο Αντομά αστόχησε στο τέταρτο πέναλτι, αλλά αυτό δεν κόστισε. Ο Μόρισον έβαλε το τελευταίο για τους γηπεδούχους κάνοντας το 3-3 και ο Έιμπραχαμ σκοράροντας έδωσε στους «χωριάτες» την πρόκριση.

Την Τετάρτη (15/5) η Λιντς υποδέχεται την Ντέρμπι έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς με 1-0 εκτός έδρας. Να σημειωθεί πως ο τελικός γίνεται τη Δευτέρα (27/5) στο «Γουέμπλεϊ».

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστοουν, Χόλγκεϊτ, Ντόουσον, Μπάρτλεϊ, Χεγκάζι, Γκιμπς, Μπραντ, Γιόχανσεν (71′ Μόρισον), Φίλιπς (75′ Χάρπερ), Μέρφι (82′ Αμπαραμπιογιό), Ροντρίγκες (93′ Λέκο)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Στιλ, Ελ Μοχαμαντί (114′ Ντέιβις), Τουανζεμπέ (120’+2 Τζέντινακ), Μινγκς, Τέιλορ, Χάριχεϊν, Γκρίλις, ΜακΓκιν, Γκριν (75′ Αντομά), Ελ Γκάζι (101′ Κοντιά), Έιμπραχαμ.

Exit mobile version