ΑΓΓΛΙΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χάνει 30 εκατ. ευρώ αν δεν βγει Champions League!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έχουν προβλήματα σε περίπτωση που δεν τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της Premier League

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χάνει 30 εκατ. ευρώ αν δεν βγει Champions League!
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χάνει 30 εκατ. ευρώ αν δεν βγει Champions League!
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Σε οικονομικούς… μπελάδες από το πουθενά φαίνεται ότι θα μπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν δεν κατορθώσει να βγει στο Champions League της επόμενης περιόδου. 

Και όχι, δεν μιλάμε για τα χρήματα που θα έπαιρνε από την ίδια τη διοργάνωση, αν περνούσε σε αυτή, αλλά για διαφορετική πηγή εσόδων, άκρως χορηγική.

Συγκεκριμένα, η απώλεια χρημάτων θα προέλθει από το χορηγικό συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Adidas, το οποίο προβλέπει μείωση των εσόδων κατά 33% αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τερματίσει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εκτός θέσεων Champions League.

Αυτό θα σημάνει πρακτικά το «ψαλίδι» 27,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο της επόμενης σεζόν, κάτι που σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα έσοδα που προσφέρει το Europa League και την στενότητα που επικρατεί έτσι κι αλλιώς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, θα ανακόψει την πορεία της για μεταγραφές και περαιτέρω ενίσχυση.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Σόλσκιερ ισοφαρίστηκε από τη Σαουθάμπτον στο φινάλε της αναμέτρησης την περασμένη αγωνιστική (2-2) και πλέον βρίσκεται στο μείον ένα από την τρίτη Τσέλσι, ενώ ισοβαθμεί με τη Λέστερ στην τέταρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλοπ: «Κακή μέρα για το ποδόσφαιρο η δικαίωση της Σίτι»

Exit mobile version