ΑΓΓΛΙΑ

Τσέλσι: Τέλος ο Πότερ – Οι υποψήφιοι να τον διαδεχτούν

Λίγο κράτησε η συνεργασία της Τσέλσι με τον Γκρέιαμ Πότερ.

Τέλος από την Τσέλσι ο Πότερ
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Φάνηκε από πολύ νωρίς πως αυτό δεν θα τραβούσε. Τσέλσι και Γκρέιαμ Πότερ δεν κόλλησαν με το καλημέρα και έτσι η συνεργασία τους έληξε πολύ γρήγορα.

Έως τώρα οι αποφάσεις της νέας διοίκησης του Τοντ Μπόελι είναι καταστροφικές. Απομακρύνθηκε χωρίς ιδιαίτερο λόγο ο Τόμας Τούχελ και ως διάδοχός του επιλέχθηκε ο Πότερ γιατί εκτός των άλλων ήξερε την Premier League και δεν θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής.

Ο Άγγλος τεχνικός ήταν καθόλα επιτυχημένος στις προηγούμενες δουλειές του. Στην Μπράιτον δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο. Μόνο που στην Τσέλσι τα πάντα ήταν εντελώς διαφορετικά. Δεν είχε χρόνο για να χτίσει την ομάδα που ήθελε και μέσα σε όλα τον Ιανουάριο ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν είχε λογική. Δόθηκαν υπέρογκα ποσά για παίκτες που δεν έχουν βοηθήσει.

Τα αποτελέσματα ήταν κάκιστα και απόρροια αυτών ήταν το διαζύγιο. Οι αριθμοί σοκάρουν, αφού ο Πότερ είναι ο προπονητής της Τσέλσι με 20 ματς και παραπάνω στον πάγκο της που πήρε τους λιγότερους κατά μέσο όρο πόντους στην Premier League. Μόλις 1,27 βαθμούς είχαν οι Λονδρέζοι επί των ημερών του, αρνητικό ρεκόρ που ισοφάρισε το αντίστοιχο του Γκλεν Χοντλ. Ελάχιστα πιο πάνω ήταν ο Ίαν Πόρτερφιλντ και ακολουθούν οι Ρουντ Γκούλιτ και Φρανκ Λάμπαρντ.

Τέλος, έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα για τη διαδοχή του Πότερ. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο πρώην τεχνικός των Τότεναμ και Παρί Σεν Ζερμέν. Διαθέσιμος είναι πλέον ο Τζουλιάν Νάγκελσμαν και αυτό δεν αφήνει ασυγκίνητους τους «μπλε», ενώ ματιές υπάρχουν και προς τον νυν τεχνικό της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

Exit mobile version