ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Τρίπολης: Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ατιένθα, το νικητήριο γκολ με τον ΠΑΟΚ και το επόμενο συμβόλαιο

Ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ έναν ανέλπιστο σκόρερ και μεταξύ άλλων έχει να πάρει και μία απόφαση για το μέλλον του Πίτσου Ατιένθα.

Πανηγυρισμοί στο Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Έπρεπε να ξεπεράσει τα 35 ματς στην Ελλάδα για να βρει το πρώτο του γκολ. Τι γκολ όμως! Ο Πίτσου Ατιένθα ήταν εκείνος που έγραψε το τελικό 2-2 στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ.

Αυτό που χάρισε έναν βαθμό στους Αρκάδες, αυτό που επικύρωσε το εξαιρετικό come back τους στα τελευταία λεπτά, αυτό που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στους «ασπρόμαυρους» και έστειλε στο ψυγείο βοηθό, VAR και AVAR!

Προφανώς δεν αποκτήθηκε για να βάζει γκολ. Στόπερ είναι ο Ατιένθα και τη δουλειά του έχει δείξει πως την κάνει καλά. Το συγκεκριμένο τέρμα ήταν ένα μπόνους, το οποίο πιστοποιεί την ανοδική του πορεία.

Μετά την πρώτη του γεμάτη σεζόν, η δεύτερη δεν ήταν ανάλογη. Ο Ηρακλής Μεταξάς τον άφησε στον πάγκο σε αρκετά παιχνίδια. Ωστόσο, όταν ο Άκης Μάντζιος του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει, εκείνος την πήρε από τα μαλλιά.

Γύρισε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και έκτοτε μετράει μόνο 90λεπτα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Αστέρας Τρίπολης έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σε τρία από τα πέντε ματς και έχει μόλις μία ήττα, αυτή στο τέλος με τον ΟΦΗ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν ήρθε το clean sheet, αλλά ο Ατιένθα ήταν ξανά σημαντικός.

Από την Κόρδοβα έως την Ελλάδα μέσω Ιγκλέσιας

Ξεκίνησε την καριέρα του στη γενέτειρά του ο Ατιένθα. Αρχικά σε μία τοπική ομάδα και στη συνέχεια σε ηλικία 10-11 ετών πήγε στην Κόρδοβα. Ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν αυτός που τον παρακίνησε να παίξει ποδόσφαιρο. Εκείνος που του έδωσε το έξτρα κίνητρο.

Από την Κόρδοβα τον εντόπισαν και τον ενέταξαν στο δυναμικό της ακαδημίας τους. Σημαντικό ρόλο για τον ίδιο έπαιξε η απόσταση. Ένα μισάωρο χρειαζόταν κάθε μέρα για να πάει στην προπόνηση και να φύγει και το οικογενειακό του περιβάλλον τον στήριξε αρκετά. Κάθε μέρα όλο και κάποιος βρισκόταν για να μη χάνει ο νεαρός τότε προπόνηση.

Ακολούθησε η Ατλέτικο Μαδρίτης σε ηλικία 14 ετών. Μέχρι τη δεύτερη ομάδα των «ροχιμπλάνκος» έφτασε και ακολούθησαν Ουέσκα, Έρκουλες, Νουμάνθια και Σαραγόσα. Με την τελευταία λίγο έλειψε να πανηγυρίσει την άνοδο στη La Liga τη σεζόν 2019-20. Η πανδημία έπαιξε σημαντικό ρόλο τότε, αφού τα πάντα σταμάτησαν και όταν ξεκίνησαν και πάλι, η Σαραγόσα δεν είχε την ίδια εικόνα.

Έναν χρόνο μετά ο κύκλος του εκεί έκλεισε. Κάπως έτσι προέκυψε και ο Αστέρας Τρίπολης. Δίαυλος επικοινωνίας με τους Αρκάδες ήταν εύκολο να βρεθεί λόγω του εκπροσώπου του. Στη συνέχεια ανέλαβε και ο Ματίας Ιγκλέσιας. Υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο πλευρών για να μάθει ο Ατιένθα όλα όσα ήθελε, ενώ ο τελευταίος μίλησε και με τον Μπόρχα Φερνάντεθ. Τα όσα άκουσε, τον ικανοποίησαν και κάπως έτσι με όλη την οικογένεια αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα. Μαζί τους, άλλωστε, περνάει ακόμη και τώρα τον περισσότερο από τον ελεύθερό του χρόνο στα μέρη μας, μαζί τους πανηγύρισε και το γκολ επί του ΠΑΟΚ.

Ο Αστέρας Τρίπολης και η επόμενη ημέρα

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ17 της Ισπανίας και δευτεραθλητής κόσμου Ατιένθα πλέον μπαίνει στους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του και ο Αστέρας Τρίπολης καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του. Στα στόπερ κάποιες αλλαγές θεωρούνται δεδομένες. Δύσκολα θα συνεχίσει ο Έρβιν Ζουκάνοβιτς, ενώ ο Ολουβατομπιλόμπα Αλάγκμπε μάλλον «κουμπώνει» καλύτερα ως κεντρικός αμυντικός.

Αυτά σε συνδυασμό με την επιθυμία του ίδιου του παίκτη να παραμείνει και τη θετική άποψη που γενικότερα επικρατεί στο κλαμπ, ίσως είναι αρκετά για να του δώσουν ένα νέο συμβόλαιο. Όχι ότι δεν υπάρχουν και μνηστήρες που δειλά δειλά τσεκάρουν τις εξελίξεις και ίσως περάσουν στο παρασύνθημα προσεχώς.

 

Οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα

Παναθηναϊκός: Στο περίμενε για τον «flat» Μπερναρντ

Άρης: «Χλωμός» ο Πίρσμαν για μετά το καλοκαίρι – Έρχονται ριζικές αλλαγές

ΑΕΚ: Μπορεί να επεκτείνει το συμβόλαιο του Λιβάι Γκαρσία ή πρέπει να τον πουλήσει;

Exit mobile version