ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σπανός: «Υπερβολές όσα έχουν ακουστεί για Σαββίδη» (aud)

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος τοποθετήθηκε για όλα τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τη Nova, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Ατρόμητο
Σπανός: «Υπερβολές όσα έχουν ακουστεί για Σαββίδη» (aud)

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιώργος Σπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Libero FM 107.4». Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος αναφέρθηκε στη διακοπή και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, τη Nova, τον Ιβάν Σαββίδη, τους δανεικούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και φυσικά για τον Ατρόμητο.

Ακολουθεί αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Για την διακοπή του πρωταθλήματος:

Από την πρώτη στιγμή, το σύνολο των ομάδων είπε πως είναι μια λανθασμένη απόφαση. Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Η λογική από την Πολιτεία ήταν να εκτονωθούν τα πράγματα. Από την άλλη, αν εμείς οι παράγοντες δεν τα βρούμε μεταξύ μας, δεν βρούμε ένα κώδικα ειλικρίνειας και δεν προστατεύσουμε το προϊόν, τα πράγματα φτάνουν σε οριακό σημείο.

Υπάρχει ένας υπέρμετρος εγωισμός μεταξύ των μεγάλων ομάδων, δημιούργησε και δημιουργεί προβλήματα. Αντιπαλότητες που ξεφεύγουν από τα όρια του ποδοσφαίρου και αγγίζουν και την πολιτική σκηνή της χώρας. Αυτή η αντιπαλότητα μεταφέρεται και στο ποδόσφαιρο.

Σε γενικές γραμμές, κάναμε ένα βήμα μπρος και στο τέλος κάναμε δύο πίσω. Φέτος το πρωτάθλημα, μέχρι ένα μεγάλο διάστημα, ήταν στην διεκδίκησή του τρεις ομάδες και μέχρι την 20η αγωνιστική ήταν και ο Ατρόμητος στο κόλπο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα αλλά στο τέλος υπήρχαν αυτές οι εντάσεις.

Για την προστασία του προϊόντος:

Πρέπει να υπάρξουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, να μικρύνει η ψαλίδα μεταξύ των μεγάλων και μικρών ομάδων. Εμείς οι δώδεκα δεν γνωρίζουμε πόση δυναμική έχουμε, με αποτέλεσμα να περνούν την δυναμική τους οι μεγάλες ομάδες. Κάθε ομάδα έχει δυναμική και εμπορικότητα.

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τη Nova:

Όταν έρχεται μια ρήξη, πάντα φταίνε και οι δυο πλευρές. Και εμείς έχουμε κάνει λανθασμένους χειρισμούς με τη Nova και από την άλλη έγιναν λάθη. Και οι 16 ομάδες πρέπει να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο που να αντικατοπτρίζει τη δυναμικότητα και την ισχύ τους. Είναι σοβαρό θέμα που 7-8 ομάδες δεν έχουν τηλεοπτική στέγη. Είναι ευθύνη του πρωταθλήματος, των μεγάλων ομάδων προκειμένου του χρόνου να ξεκινήσουν όλες με τηλεοπτική στέγη.

Εμείς σαν Ατρόμητος, δεν έχουμε συμφωνήσει. Είχαμε πρόταση απλά θέλαμε να σεβαστούμε κάποια πράματα. Είμαι υπέρμαχος της κεντρικής διαχείρισης, δεν έχω μπει σε περαιτέρω συζητήσεις, θέλουμε να δούμε ποιες ομάδες θα συνεχίσουν για να κάνουμε ένα συμβόλαιο όλες μαζί.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:

Θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των παραγόντων. Να μην κρίνονται στόχοι ομάδων σε δικαστικές αίθουσες. Να μην υπάρχει η φιλοσοφία, να κερδίσουμε το παιχνίδι με οποιοδήποτε κόστος, δεν θα βγει πουθενά. Πρέπει να φτιαχτεί ένα πλαίσιο, ούτε ομάδες να καταστρέφονται και να αρχίζουν και να τελειώνουν τα παιχνίδια κανονικά. Το ποδόσφαιρο κρίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

Είμαστε σε χώρα υπερβολής. Το είπα από την πρώτη στιγμή. Όταν διοικείς μια τόση μεγάλη ομάδα, με τέτοια πίεση και είσαι κοντά στο πρωτάθλημα, κανείς δεν ξέρει πως νιώθεις όταν αδικείσαι. Όλοι οι παράγοντες έχουμε δείξει μια τέτοια συμπεριφορά. Και ο ίδιος ζήτησε συγνώμη, είπε πως δεν είναι πρέπουσα εικόνα. Όλα τα άλλα που είδαμε επί μια βδομάδα, ήταν υπερβολή στο μέγιστο βαθμό. Όλοι πέσαμε σε μια τέτοια συμπεριφορά υπό πίεση αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι πρέπει να εξοντώσουμε έναν άνθρωπο που έχει κάνει επενδύσεις, έχει δώσει δουλειές στην Βόρεια Ελλάδα και να ζητάμε την εξόντωσή του, είναι υπερβολή. Υπάρχει πειθαρχικό πλαίσιο και θα υποστεί τις συνέπειες. Διαφωνώ σε υπερβολές και σε αυτά που έχουν ακουστεί.

Για την αλλαγή του κανονισμού αδειοδότητησης:

Υπέρ της αλλαγής ήταν ο Ατρόμητος. Από το 2015 είχαμε την ίδια θέση. Είπαμε πως πρέπει να αλλάξει κανονισμός, να μην πάμε απευθείας σε υποβιβασμό, γιατί θα το βρίσκαμε μπροστά μας. Σε έναν συνεταιρισμό, θα είναι απώλεια, αν λείψει ο Παναθηναϊκός. Αν μου θέσετε θέμα συνείδησης και ηθικής, ο Ηρακλής βίωσε έναν υποβιβασμό λόγω της αλλαγής του πλαισίου, εγώ σαν Σπανός και Ατρόμητος, ποτέ δεν ψήφισα να πέσει ο Ηρακλής λόγω χρεών, θα έπρεπε η αδειοδότηση να είναι πιο χαλαρή. Είναι πολύ αυστηρή η συγκεκριμένη ποινή. Υπάρχουν στάδια που πρέπει να εφαρμοστούν, αφαίρεση βαθμών, απαγόρευση μεταγραφών. Εγώ από το 2015 δεν άλλαξα θέση. Δεν είναι σωστό αυτό που ισχύει.

Για τους δανεικούς του ΠΑΟΚ:

Όλοι είμαστε κερδισμένοι. Και εμείς και οι ποδοσφαιριστές που ανέβασαν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο. Ο ΠΑΟΚ είχε χαμένη την περίπτωση του Ουάρντα και τώρα αν θελήσει να τον πουλήσει το καλοκαίρι, θα βάλει χρήματα στα ταμεία του. Και τους τρεις τους θέλουμε και την επόμενη σεζόν, αν είναι εφικτό.

Για το Ατρόμητος – ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο:

Περιμένουμε την απόφαση της Πολιτείας. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει το πρόγραμμα.

Για τον Ατρόμητο:

Είναι μια χημεία, διοίκηση, προπονητής, παίκτες. Όλα μαζί. Μας βγήκαν κάποια πράγματα φέτος. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που έχουμε μόνο δυο ήττες στο πρωτάθλημα. Κάναμε 15 μεταγραφές, ήταν δύσκολη η σεζόν. Η πορεία της ομάδας, να βρίσκεται στα 2/3 του πρωταθλήματος και να διεκδικεί τίτλο, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε το καλοκαίρι…

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπανός: «Υπερβολές όσα έχουν ακουστεί για Σαββίδη» (aud)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.