CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα: Αποκλείστηκε από ομίλους Champions League μετά από 21 χρόνια!

Τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε, η Ισπανία είχε... πεσέτες και ο Λουίς Ενρίκε ήταν ποδοσφαιριστής

Μπαρτσελόνα: O Τερ Στέγκεν δέχεται το δεύτερο γκολ από τον Σανέ και τα όνειρα πρόκρισης εξανεμίζονται
Μπαρτσελόνα: O Τερ Στέγκεν δέχεται το δεύτερο γκολ από τον Σανέ και τα όνειρα πρόκρισης εξανεμίζονται
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Είτε βρίσκεται σε καλή είτε σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, η Μπαρτσελόνα φτάνει σε ρεκόρ. Η ήττα- αποκλεισμός από την Μπάγερν Μονάχου την οδήγησε σ’ένα ακόμα.

Οι «μπλαουγκράνα» γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα στο Μόναχο. Μια έδρα εξάλλου από την οποία δεν κατάφεραν να περάσουν ακόμα κι όταν ήταν η απόλυτη ομάδα.

Οι Βαυαροί έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι τους φιλοξενούμενους και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι, οι… πεσέτες και ο Ριβάλντο

Οι προσδοκίες είναι συγκεκριμένες για το σύνολο του Τσάβι, με τους Καταλανούς να γνωρίζουν αποκλεισμό από φάση ομίλων Champions League έπειτα από 21 ολόκληρα χρόνια!

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος αυτού που συνέβη,  την τελευταία φορά που έγινε αυτό, ο Τσάβι ήταν… νεούδι, η Ισπανία είχε πεσέτες και όχι ευρώ και ο Ριβάλντο δεν σκεφτόταν καν ως ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Τότε, τη σεζόν 2000-2001, οι «μπλαουγκράνα» είχαν αποκλειστεί από όμιλο με Μίλαν, Λιντς και Μπεσίκτας, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 8 βαθμούς.

Μια επίδοση που επαναλαμβάνεται το 2021 και που οδηγεί την Μπαρτσελόνα στο Europa League και πιθανότατα στον δρόμο του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, καλώς ή κακώς, η πρόκριση δεν χάθηκε στο Allianz Arena, αλλά στο 3-0 της Λισαβόνας κόντρα στην Μπενφίκα. Αυτή η ήττα σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Καμπ Νόου στοίχισαν στους Καταλανούς που είχαν αρκετές ευκαιρίες για να διορθώσουν την κατάσταση.

Η Μπενφίκα δεν θα μπορούσε να… αυτοκτονήσει ξανά απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου και τελικώς, οι Καταλανοί πήραν αυτό που τους άξιζε από τον όμιλο.

Exit mobile version