ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες εξωτερικού: «Βράχος» ο Σιόβας, σούπερ ο Κυριακόπουλος

Διαβάστε πως τα πήγαν οι Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό το σαββατοκύριακο

Έλληνες εξωτερικού: «Βράχος» ο Σιόβας, σούπερ ο Κυριακόπουλος
Έλληνες εξωτερικού: «Βράχος» ο Σιόβας, σούπερ ο Κυριακόπουλος
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τους πάντες στην Ισπανία έχει βαλθεί να τρελάνει η Λεγκανές, η οποία με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές πάει να σώσει τη χρονιά και να παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ενας μάλιστα από τους κύριους υπεύθυνους γι’αυτές τις εμφανίσεις είναι και ο συμπατριώτης μας, Δημήτρης Σιόβας. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν ένας πραγματικός βράχος στην οπισθοφυλακή των «πεπινέρος» κόντρα στη Βαλένθια.

Οι συνθήκες για να το πράξει, αρκετά αντίξοες. Η «Λέγκα» αγωνιζόταν από το 54ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του αριστερού φουλ- μπακ, Τζόναθαν Σίλβα. Παρόλα αυτά, ο Σιόβας δεν πτοήθηκε και συνεπικουρούμενος από τον τερματοφύλακα, «Πίτσου» Κουέγιαρ, κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του επί των «νυχτερίδων» (1-0). Μια νίκη, η οποία έφερε τους Μαδριλένους στο μείον τρία από τη σωτηρία.

Η θέση του στο 3-5-2 που χρησιμοποιεί ο Χαβιέρ Αγκίρε και η χημεία του με τα άλλα δύο κεντρικά μπακ, Ταρίν και Μπουστίνθα τον κάνει να νιώθει άνετα και πιστοποιεί ότι η αμυντική εικόνα της Λεγκανές δεν είναι ίδια χωρίς αυτόν.

Μπάμπης Λυκογιάννης – Κάλιαρι

Στο Κάλιαρι- Λέτσε, μπορεί να μην υπήρξε ελληνικός «εμφύλιος», μιας και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έμεινε στον πάγκο, αλλά ο Μπάμπης Λυκογιάννης κέρδισε τις εντυπώσεις με τη συνεπή του ανασταλτική απόδοση. Ο αριστερός μπακ αντιμετώπισε όλες τις επιθέσεις των φιλοξενουμένων. Το τελικό σκορ (0-0) αποτυπώνει την καλή δουλειά όλης της αμυντικής γραμμής, με τον Λυκογιάννη να προσπαθεί να συνεισφέρει και δημιουργικά με τις σέντρες του.

Τάσος Μπακασέτας – Αλάνιασπορ

Μόνο σε εξαιρετικές εμφανίσεις μας έχει συνηθίσει τελευταία ο Τάσος Μπακασέτας και γι’αυτό το ματς απέναντι στην Αντάλιασπορ άφησε μια πικρία τόσο στον ίδιο, αλλά και σε όσους τον παρακολούθησαν. Η Αλάνιασπορ δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Γαλατάσαραϊ και ηττήθηκε από 1-0 μένοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Σε ρηχά νερά, πέρα από τον πρώην άσο της ΑΕΚ και ο Γιώργος Τζαβέλας.

Γιάννης Κάργας – Λέφσκι Σόφιας

Σε ένα κακό ατομικά παιχνίδι, ο Γιάννης Κάργας δεν κατόρθωσε να βοηθήσει τη Λέφσκι Σόφιας απέναντι στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος Βουλγαρίας. Η ομάδα του Ελληνα αμυντικού υπέστη σημαντική ήττα (1-2), η οποία την κράτησε στο μείον δύο μακριά από την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον.

Έλληνες εξωτερικού: Γιώργος Κυιρακόπουλος – Σασουόλο

Χάρμα ιδέσθαι ήταν στο ματς της Σασουόλο με τη Λάτσιο ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο νεαρός αριστερός μπακ, παρά το μουδιασμένο πρώτο τέταρτο κόντρα στους «αετούς», όχι μόνο συνήλθε, αλλά είχε και καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη ανατροπή των φιλοξενούμενων. Λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού, ο 24χρονος βρήκε το κεφάλι του Φεράρι με πανέμορφη σέντρα και ο επερχόμενος Καπούτο «έγραψε» σε κενή εστία το τελικό 1-2.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος – Άρσεναλ

Οι άχρωμες εμφανίσεις της Αρσεναλ συνεχίστηκαν για ακόμα μια αγωνιστική. Ωστόσο, στην ενδεκάδα της δεν υπήρχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε όλο το ματς απέναντι στην Τότεναμ από τον πάγκο. Απόρροια και του δικού του ντεφορμαρίσματος τις τελευταίες εβδομάδες, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου ο πολύπειρος σέντερ μπακ να επανέλθει εκ νέου στο κέντρο της άμυνας των «gunners».

Στέλιος Κίτσιου – Ανκαραγκιουτσού

Χωρίς αμφιβολία, η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής στην Τουρκία. Η ουραγός της Σούπερ Λιγκ, Ανκαραγκιουτσού, επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με 1-0, με τον Στέλιο Κίτσιου να πραγματοποιεί εξαιρετικό ενενηντάλεπτο αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τους επιθετικούς της «τζιμ μπομ». Λίγο μάλιστα έλειψε, ο Ελληνας μπακ-χαφ να χρεωθεί και ασίστ, αλλά το τελείωμα του συμπαίκτη του δεν ήταν ανάλογο της καλής του σέντρας.

Ζέκα – Κοπεγχάγη

Βασικός και αναντικατάστατος είναι ο Κάρλος Ζέκα στην Κοπεγχάγη. Για ακόμα μια φορά, ο πολυδιάστατος μέσος αγωνίστηκε σε όλο το ματς της έβδομης αγωνιστικής των πλέι οφ κόντρα στην Μπρόντμπι το οποίο όμως ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, το κύριο μέλημα ήταν η διατήρηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Οπερ και έγινε με το συν δύο από την Ααρχους να παραμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπρέσια – Ρόμα 0-3: Άνετη κι ωραία

Exit mobile version