ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

«Άδικη και σκληρή η εισήγηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Η αντίδραση της ΕΠΟ μετά τις επαφές που είχε με τον Χέρμπερτ Χούμπελ
«Άδικη και σκληρή η εισήγηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Η ΕΠΟ χαρακτήρισε άδικη και σκληρή την εισήγηση του Χέρμπερτ Χούμπελ για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA δεν έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο και τις δράσεις που του εξήγγειλε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Κατά συνέπεια, εισηγήθηκε αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος τόσο για τους συλλόγους όσο και για τις Εθνικές ομάδες.

«Η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων», αναφέρει ο Χούμπελ σε σημείο της έκθεσής του, ορμώμενος από τα περιστατικά της Τούμπας, την κυβερνητική απόφαση περί διακοπής, την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των δικαστικών αποφάσεων κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής ομοσπονδίας συνεδρίασε υπό τη σκιά ενός ενδεχόμενου Grexit.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος δήλωσε σχετικά: “Ουδέποτε εξεδήλωσα επιθυμία να παραιτηθώ, ούτε έχω την πρόθεση να παραιτηθώ. Φέτος στο πρωτάθλημα είχαμε ιδιαίτερο ανταγωνισμό και καθόλου εκτεταμένα επεισόδια. Δεν μπορούν τα επεισόδια να διακόπτουν το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχουν ποινές και οι αποφάσεις των οργάνων να συνετίζουν. Είναι εμφανής η ομοψυχία της Εκτελεστικής Επιτροπής και απαρέγκλιτη η βούληση της να προχωρήσει σε τομές.

Το πρωτάθλημα θα τελειώσει όπως άρχισε. Η διοίκηση θα υλοποιήσει στόχους της. Επανεξετάζουμε το νομικό πλαίσιο για να θωρακιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Σε 7 μήνες δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τα πάντα. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει και η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λάβει σύντομα το τελικό πλαίσιο θέσεων της ΕΠΟ”.

Η έκθεση-εισήγηση Χούμπελ θα παραληφθεί από την Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί εντός του επόμενου τριμήνου, όπερ σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να διορθωθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Άδικη και σκληρή η εισήγηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.