ΕΠΣ Πειραιά: Ιδιαίτερα προβληματισμένος έδειξε στις τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της εν λόγω ένωσης Γιάννης Σπάθας.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος έδειξε στις τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της εν λόγω ένωσης Γιάννης Σπάθας.

ΕΠΣ Πειραιά: Ιδιαίτερα προβληματισμένος έδειξε στις τοποθετήσεις του ο πρόεδρος της εν λόγω ένωσης Γιάννης Σπάθας.

Ζήτησε τον λόγο και τον πήρε ο Γιάννης Σπάθας στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Ο ηγέτης των ποδοσφαιρικών σωματείων, μεταξύ άλλων, στάθηκε σε δυο θέματα, και για τα οποία μάλιστα ήταν σαφέστατος.

Το πρώτο ήταν οικονομικής φύσεως αλλά και ουσίας. Παραδέχθηκε πως και ο ίδιος αλλά και η Ένωσή του, είναι με τη πλευρά της ΕΠΟ και μέσα στις προθέσεις του είναι να ψηφίσει ότι προταθεί.

Όμως η ένστασή του είναι στην απώλεια μια πιθανής χρηματοδότησης  από την ΟΥΕΦΑ, κάνοντας μάλιστα και μια ευθεία ερώτηση προς την ΕΕ, λέγοντας τα εξής.

«Θεωρώ πως είσαστε προβληματισμένοι. Ότι θέλετε και ότι προτείνετε, εμείς θα το ψηφίσουμε, όμως θέλω να σας ρωτήσω πως αν χαθούν τα λεφτά από την ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, θέλω να ξέρω από πού θα βρείτε αυτά (λεφτά), να τα αντικαταστήσετε;»

Το δεύτερο θέμα που έθεσε αφορούσε το νόμο Αυγενάκη και το παραχωρητήριο των γηπέδων. Κάτι που απασχολεί πολλές ομάδες, τόσο του Πειραιά αλλά και όλης της χώρας.

Ο κ. Σπάθας είπε: «Στενοχωριέμαι, γιατί σας καταλαβαίνω πως η θέση σας είναι δύσκολη.  Τόσο εμείς ως Ένωση, αλλά πιστεύω και οι  περισσότεροι, δεν ξέρουμε τι εν τέλει θα εφαρμοστεί, με συνέπεια να μην μπορούμε να βγάλουμε την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και άρα γινόμαστε εμπόδιο για τις ομάδες που θέλουν να κάνουν το σχεδιασμό τους.

Αυτό είναι το μείζον θέμα που μας απασχολεί στην παρούσα φάση και όχι κυρίως η ολιστική μελέτη.  Κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία κι εμείς δεν έχουμε βγάλει την προκήρυξη! Αλλά πως θα γίνει αυτό, όταν ο Υπουργός επιμένει στην απόφαση του, να μην παραχωρηθούν όλα τα γήπεδα στις ομάδες! Πρέπει κάτι να γίνει… Είναι επείγον… Όλες οι ομάδες αυτό περιμένουν να μάθουν!».

Σίγουρα η παρουσία και οι τοποθετήσεις Σπάθα, είχαν ουσία αλλά κυρίως ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά δείχνει από την πρώτη στιγμή, πως θα είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, κοιτάζοντας πάντα το καλό του ερασιτεχνικού και όχι μόνον ποδοσφαίρου.

Αξίζει να τονιστεί πως με τις θέσεις της  ΕΠΣ Πειραιά, συμφώνησαν και αρκετές άλλες Ενώσεις, μιας και όπως προαναφέρθηκε είναι το μείζον θέμα για όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

 

Διαβάστε ακόμη:

UEFA Europa Conference League: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης «βλέπουν» ομίλους!

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο ανεπανάληπτος «Πρίγκιπας» του λαϊκού τραγουδιού

Survivor: Η Μαριαλένα ανεβάζει βίντεο από το σπίτι της και κάνει θραύση!