Πολύ κρίσιμη είναι η μέρα για την ύπαρξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ενδεχόμενο του Grexit θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή (23/4) συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής των Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος με σκοπό να αποτρέψει αυτό το εφιαλτικό σενάριο.

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ έχει εισηγηθεί το Grexit, γεγονός που κάνει ακόμη πιο σοβαρή τη σημερινή συνεδρίαση. Ο Βαγγέλης Γραμμένος αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, αναφέροντας όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο είναι τα σημαντικά κεφάλαια που απασχολούν τη FIFA. Το πρώτο είναι οι δικαστικές αποφάσεις και οι μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί. Αυτό είχε να κάνει με όσα έγιναν στα παιχνίδια Ολυμπιακού-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, που βγήκαν οι αποφάσεις, έστω κι αν άργησαν πάρα πολύ, αλλά κυρίως για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που είναι σε εκκρεμότητα από τις 11 Μαρτίου κι ακόμη δεν έχει βγει η απόφαση της Εφέσεων.

Το δεύτερο κεφάλαιο είναι οι σχέσεις των μεγάλων ομάδων που τείνουν σε μόνιμη βάση να δυναμιτίζουν το κλίμα. Ο προσεχής τελικός Κυπέλλου, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ είναι το σημείο κλειδί.

Αν η διοργάνωση προχωρήσει κανονικά, το παιχνίδι αρχίσει και τελειώσει χωρίς προβλήματα, επεισόδια δημόσιες και τοποθετήσεις που να ενισχύουν το άσχημο κλίμα, τότε υπάρχουν ελπίδες για αντιστροφή του κλίματος και αποφυγή του Grexit.

Τα μέτωπα, λοιπόν, για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πάρα πολλά και ο Βαγγέλης Γραμμένος καλείται να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, για να ανατραπεί η αρχική εισήγηση του Αυστριακού προέδρου της επιτροπής παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ και να αποφευχθεί το Grexit.