ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Έπεσε αξιοπρεπώς στο Παρίσι

Η Εθνική μας ομάδα κοίταξε στα μάτια για μεγάλο διάστημα την ανώτερη Γαλλία, η οποία εν τέλει πήρε τη νίκη χάρη στο... διπλό πέναλτι του Κιλιάν Εμπαπέ.

Γαλλία - Ελλάδα: Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς για μεγάλο διάστημα απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Γαλλία – Ελλάδα: Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς για μεγάλο διάστημα στο κατάμεστο «Stade de France» απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 1-0.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 55ο λεπτό με… επεισοδιακό τρόπο από τα έντεκα βήματα ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος ξεπέρασε το ιστορικό ρεκόρ του Ζιστ Φοντέν από το 1958, όντας πλέον ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ (54) σε μία σεζόν με σύλλογο και εθνική ομάδα.

Γαλλία – Ελλάδα: Το ματς

Το ερώτημα εάν βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο χρησιμοποιείται ρητορικά για να δείξει ότι μια συγκεκριμένη κατάσταση θα μπορούσε να είναι μια αιτία για αισιοδοξία ή απαισιοδοξία.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ημίχρονο, η μια πλευρά μπορεί να ισχυριστεί πως η Εθνική μας ομάδα διαχειρίστηκε το παιχνίδι σχεδόν άψογα αμυντικά και τακτικά, πηγαίνοντας το ματς κοντά στα δικά της «θέλω».

Προφανώς και η Γαλλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ουσιαστικά απείλησε μόνο στο 44′, όταν έπειτα από την εκπληκτική σέντρα του Κομάν, ο Κουντέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο.

Την ίδια στιγμή βέβαια, στο επιθετικό κομμάτι η «γαλανόλευκη» ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, μετρώντας μόνο το συρτό σουτ του Τάσου Μπακασέτα στο 26′, το οποίο μπλόκαρε ο Μενιάν.

Στα… αξιοσημείωτα το γεγονός πως τέσσερις συνολικά φορές οι «τρικολόρ» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να είναι ο πρωταγωνιστής σε τρεις εξ αυτών.

Από ‘κει και πέρα, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς μόλις στο 50’ ο Γκριεζμάν κέρδισε πέναλτι από το χτύπημα του Μαυροπάνου, με τον Εμπαπέ να γράφει πέντε λεπτά αργότερα το 1-0 με δεύτερη εκτέλεση, μιας και ο Έλληνας άσος μπήκε στην περιοχή πριν εκτελεστεί.

Η αποστολή έγινε ακόμα δυσκολότερη στο 70ο λεπτό, με τον Μαυροπάνο να ανατρέπει τον Κόλο Μουανί που έφευγε στην κόντρα, αφήνοντας την Ελλάδα με δέκα παίκτες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έβαλε ουσιαστικά τίτλους τέλους στην προσπάθεια της Εθνικής για κάτι θετικό, με το 1-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

 

Γαλλία – Ελλάδα 1-0: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 55′ πέν. Εμπαπέ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (86′ Ν’ Κουκού), Κομάν (77′ Ντεμπελέ), Μπαπέ, Κόλο Μουανί (86′ Ζιρού)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66′ Φούντας), Κουρμπέλης (86′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (72′ Μπακασέτας), Μάνταλος, Μασούρας (71′ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66′ Παυλίδης)

Exit mobile version