Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η πρόκληση των Σκοπίων που παρουσιάζεται ως «Μακεδονία» στο Euro, με την ΕΠΟ να παίρνει θέση.

Οι Σκοπιανοί φαίνεται πως δεν δείχνουν καμία διάθεση να σεβαστούν και να τηρήσουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών», με την ΕΠΟ να παίρνει και αυτή θέση.

Συγκεκριμένα, η Εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας προτίθεται να αγωνιστεί με τον Ήλιο της Βεργίνας στην φανέλα, ενώ στο έμβλημα απουσιάζει το «Βόρεια» από το «Βόρεια Μακεδονία» καθώς υφίστανται μόνο τα τρία γράμματα FFM (Football Federation of Macedonia).

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε αμέσως θέση, ενώ το ίδιο έκανε και η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της, γνωστοποιώντας πως ήδη πήγε στην UEFA.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA.