EUROPA LEAGUE

Europa League: Σκόραρε ο Φούντας, «τεσσάρα» η Ομόνοια, ζόρια για Γαλατάσαραϊ

Με μπροστάρη τον Έλληνα διεθνή η Ραπίντ Βιέννης έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης απέναντι στη Ζόρια, ενώ οι Τούρκοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη δανέζικη Ράντερς

Europa League: Σκόραρε ο Φούντας, «τεσσάρα» η Ομόνοια, ζόρια για Γαλατάσαραϊ
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι πρώτες αναμετρήσεις για τα Playoff του Europa League απέδειξαν γιατί η διοργάνωση θεωρείται ήδη τόσο αναβαθμισμένη από άποψη ποιότητας και θεάματος. 

Πέραν της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, μια ακόμα αναμέτρηση είχε ελληνικό ενδιαφέρον. Η Ραπίντ Βιέννης με μπροστάρη τον Ταξιάρχη Φούντα έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης απέναντι στη Ζόρια, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0.

Ο Έλληνας διεθνής άνοιξε το σκορ και έδωσε ψυχολογία στους συμπαίκτες του. Με καλή ψυχολογία θα πάει στην Αμβέρσα και η Ομόνοια, η οποία επιβλήθηκε της Αντβέρπ με 4-2. Παρά το μεγάλο σκορ, τα δύο τέρματα δεν φαντάζουν τόσο μεγάλο αβαντάζ, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυπριακή ομάδα διατηρεί στα χέρια της την πρόκριση για τα γκρουπ του Europa League.

Προορισμό στον οποίο θα δυσκολευτεί να φτάσει η Γαλατάσαραϊ, η οποία τα βρήκε σκούρα απέναντι στη δανέζικη Ράντερς. Οι Δανοί ανάγκασαν την «τζιμ μπομ» σε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας και πλέον καλείται να πετύχει τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη για να πετύχει τον στόχο της.

Η έτερη ομάδα της Πόλης, Φενέρμπαχτσε απέκτησε ισχνό προβάδισμα, καθώς κέρδισε μόλις 1-0 την Ελσίνκι. Ίδιο σκορ και από την Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, που λύγισε δύσκολα την Αλασκέρτ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των Play Offs του Europa League:

Ερυθρός Αστέρας-Κλουζ 4-0

Σέλτικ -Αλκμάαρ 2-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-0

Ράντερς-Γαλατασαράι 1-1

Ραπίντ Βιέννης-Ζόρια Λουχάνσκ 3-0

Φενερμπαχτσέ -Ελσίνκι 1-0

Μούρα -Στουρμ Γκρατς 1-3

Ομόνοια -Αντβέρπ 4-2

Ρέιντζερς -Αλασκέρτ 1-0

Σλάβια Πράγας -Λέγκια Βαρσοβίας  2-2

Διαβάστε επίσης: UEFA Ranking: Ανάσα από τη νίκη του Ολυμπιακού – Η θέση της Ελλάδας

Conference League: Σοκ για Τότεναμ, λύτρωση για Μουρίνιο, «πεντάρες» σε Ρότερνταμ- Γιάμπλονετς

Σάββας Πούμπουρας: «Ξέσπασε» στο Instagram! – Δέχεται βρισίδι

Exit mobile version