×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Γ’ Εθνική: Οι 4+2 αποχωρήσεις και ο Ηρακλής


    Κώστας Λάππας

Γ’ Εθνική: Οι 4+2 αποχωρήσεις και ο Ηρακλής


Όπως συμβαίνει σε Super League 2 και Football League, έτσι και στη Γ’ εθνική η μορφή του νέου πρωταθλήματος δεν έχει ξεκαθαρίσει, καθώς όλες οι εξελίξεις έχουν πάει πίσω.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, ωστόσο οι ιθύνοντες της διοργανώτριας αρχής περιμένουν να μάθουν τον ακριβή αριθμό των ομάδων θα δηλώσουν συμμετοχή.

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η αρμόδια επιτροπή είχε ορίσει ως τελική ημερομηνία υποχρεωτικής δήλωσης συμμετοχής την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Ένα σενάριο που όπως φαίνεται δεν θα ισχύσει, καθώς στην ΕΠΟ βλέπουν πως υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και θέλουν να δώσουν την ευκαιρία σε αρκετές ομάδες να σχηματίσουν διοίκηση και να μην τα παρατήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 116 ομάδες που θα προτίθεται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020, ήδη, υπάρχουν οι απώλειες, ενώ διαφαίνονται και άλλες, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερις ομάδες που ανακοίνωσαν και επίσημα ότι δεν θα κατέβουν είναι οι:

1. ΑΟ Πρόννων, πρωταθλητής της ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης.
2. Όλυμπος Αγιάσου, πρωταθλητής ΕΠΣ Λέσβου).
3. ΑΕ Βαθύλλου/Πανσαμιακού, πρωταθλητής ΕΠΣ Σάμου.
4. Κανάρης Νενητών, πρωταθλητής ΕΠΣ Χίου.

Από κει και πέρα, ακόμα δύο σύλλογοι κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Ο λόγος για τον ιστορικό Kιλκισιακό (πρωταθλητής ΕΠΣ Κιλκίς) και τον ΑΟ Κατασταρίου, ο οποίος την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση του 8ου ομίλου.

Επίσης, υπάρχει και το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Πελλάνας Καστορείου με την ΑΕ Σπάρτη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα ένα κενό.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δηλώσει συμμετοχή ο Ηρακλής, αν τελικά δεν καταφέρει να βρει τρόπο για να συμμετάσχει σε επαγγελματική κατηγορία.

Βέβαια, αν ο «γηραιός» δεν δηλώσει συμμετοχή στη Football League, τότε η Νίκη Βόλου θα πάρει τη θέση του και οι Θεσσαλονικείς θα καλύψουν το κενό της ομάδας από τη Μαγνησία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ορίσει ως υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής στη Γ’ εθνική την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

 


Τελευταία Νέα