Τους λόγους για τους οποίους το αίτημα-ερώτηση του Άρη Παλαιοχωρίου δεν έχει καμία τύχη εξήγησε ο πρόεδρος του «γηραιού», τι είπε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα, πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ

Τους λόγους για τους οποίους το αίτημα-ερώτηση του Άρη Παλαιοχωρίου για την νόμιμη συμμετοχή του Ηρακλή στα μπαράζ ανόδου δεν έχει καμία τύχη εξήγησε ο Νίκος Βαφειάδης. Ο πρόεδρος του «γηραιού» υποστήριξε από την αρχή της σεζόν οι άνθρωποι της διοίκησης γνώριζαν πως ίσως γίνει μία τέτοια κίνηση από κάποια ομάδα και πως έχουν λάβει τα μέτρα της.

Να τονίσουμε πως ο σύλλογος της Χαλκιδικής, έκανε ερώτηση προς την ΕΠΟ για το αν ο Ηρακλής έχει δικαίωμα να αγωνιστεί του χρόνου στη football league και όχι ένσταση!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Βαφειάδης:

«Ενημερωθήκαμε για την ένσταση του Άρη Παλαιοχωρίου, δεν πέσαμε όμως από τα σύννεφα. Το περιμέναμε, αφού ήταν κάτι για το οποίο εμείς ως Ηρακλής είχαμε προετοιμαστεί από την αρχή της χρονιάς. Ο Ηρακλής σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΚΑΠ, δικαιούται να συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, διότι δήλωσε αρχικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League, πλήρωσε κανονικά το παράβολο, όπως και αυτό του κυπέλλου Ελλάδος (σ.σ. οι «κυανόλευκοι» είχαν μπει και στην κλήρωση), ωστόσο λόγω της αδυναμίας του – τότε – μεγαλομετόχου Σπύρου Παπαθανασάκη, η ομάδα δήλωσε αδυναμία και αγωνίστηκε κανονικά και νόμιμα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Ηρακλής κόντρα σε όσα λένε, υποστηρίζουν ή θέλουν να ελπίζουν οι άλλες ομάδες, δικαιούται να ανέβει κανονικά κατηγορία, οπότε το αίτημα του συλλόγου της Χαλκιδικής, θα πέσει στο… κενό», κατέληξε.

Ψαρόπουλος: «Ο Ηρακλής είναι πρωταθλητής»

Την ίδια σχετικά άποψη έχει και ο Σταύρος Ψαρόπουλος. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα, πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ, μιλώντας στον «Arena 89,4» επεσήμανε ότι δεν αντιλαμβάνεται το λόγο για τον οποίο ευσταθεί η ένσταση του Παλαιοχωρίου και ότι ο Ηρακλής θα μετάσχει κανονικά στα μπαράζ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ένσταση: «Και εμάς σήμερα μας ενημέρωσαν από το πρωτόκολλο ότι υπάρχει μία καταγγελία από τον Αρη Παλαιοχωρίου κατά του Ηρακλη. Ο Άρης Παλαιοχωρίου ζητά να συμμετάσχει εκείνος στα πλέι-οφ, διότι δεν έχει δικαίωμα ανόδου ο Ηρακλής στη Football league. Αυτό βέβαια έρχεται σε μας, αλλά κοινοποιείται και την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, η οποία στην ουσία είναι αυτή που θα μπορέσει ν’ απαντήσει με βάση τον ΚΑΠ και τα ισχύοντα. Από εκεί και πέρα οι ομάδες έχουν το δικαίωμα μετά την απόφαση να προσβάλλουν την απόφαση της ΕΠΟ, να προσφύγουν στο διαιτητικό πιθανόν προκειμένου να δοθεί η τελεσίδικη απόφαση».

Για το αν θα επηρεάσει την διεξαγωγή των πλέι-οφ: «Τα θέματα είναι δύο. Το ένα είναι κατά πόσον ο Ηρακλής θα ανακηρυχθεί από εμάς πρωταθλητής. Χωρίς να θέλω να το παίξω ούτε νομικός ούτε δικαιοδοτικό όργανο, λέω ότι ο Ηρακλής με βάση τον ΚΑΠ, τους νόμους και τα παιχνίδια είναι πρωταθλητής. Επομένως ποιος μπορεί να του το απαγορέψει και με ποια δικαιολογία. Εάν λοιπόν ανακηρυχθεί πρωταθλητής κατά την δική μου άποψη πάντα, τότε έχει και το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι-οφ. Το αν θα έρθει μετά η ΕΠΟ με την νομική υπηρεσία και το διαιτητικό της όργανο και θα του πει δεν ανεβαίνεις, γιατί ο ΚΑΠ προβλέπει σε κάποιο παράρτημα ότι την αμέσως επόμενη χρονιά δεν μπορεί ν ανέβει είναι απόφαση άλλων. Εάν δεν έχουμε πρόβλημα ότι είναι πρωταθλητής και μπορεί να συμμετάσχει, εμείς θα κάνουμε κανονικά τα μπαράζ ανόδου».

Για το αν ο νόμος αναφέρεται σε ομάδα που υποβιβάζεται εθελούσια στην μικρότερη κατηγορία: «Δεν λέει μόνο εθελούσια, γι’ αυτό σας είπα δεν είναι τόσο απλό για να κάνουμε εμείς γνωματεύσεις. Τουλάχιστον εγώ δεν θα ήθελα. Επειδή το έχω διαβάσει και εγώ αυτό και το είχα συζητήσει με την νομική υπηρεσία πριν έρθει το χαρτί, γιατί μαθαίναμε ότι υπάρχει περίπτωση ότι μπορεί να έρθει καταγγελία».

Για το αν τα πλέι-οφ θα ξεκινήσουν στις 22 Απριλίου: Θα προλάβουμε εφόσον όπως εγώ πιστεύω σύννομα ότι ο Ηρακλής είναι πρωταθλητής και άρα δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε από τα play-off. Aν μας έρθει κάποιο χαρτί από ανώτατο όργανο και μας πει ότι κύριοι θα περιμένετε μέχρι να βγάλω απόφαση .Εμείς πρώτα πρέπει να επικυρώσουμε τους πρωταθλητές. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Ηρακλής δεν είναι πρωταθλητής. Δεν έχουμε δικαίωμα. Για εμάς ο Ηρακλής αγωνιστικά είναι πρωταθλητής».