Απειλούν με απεργία οι παίκτες της La Liga!


Sportime Team

Απειλούν με απεργία οι παίκτες της La Liga!


Χοντραίνει η κόντρα ποδοσφαιριστών και Λίγκας στην Ισπανία καθώς απειλείται απεργία! Χθες (22/8) συναντήθηκαν στην Μαδρίτη, οι αρχηγοί των ομάδων του πρωταθλήματος, προκειμένου να συζητήσουν για την απόφαση να γίνουν ματς σε ΗΠΑ και Καναδά.

Οι παίκτες των ομάδων είναι εντελώς αντίθετοι καθώς αυτό θα τους καταπονήσει ακόμη περισσότερο. Η Λίγκα ωστόσο έχει έρθει σε συμφωνία με χορηγούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι παίκτες όμως είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν και στη συνάντηση που είχαν, αποφάσισαν πως αν οριστικοποιηθεί η απόφαση της Λίγκας, τότε θα κατέβουν σε απεργία!

Στην συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων και οι δύο αρχηγοί των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ (Μπουσκέτς και Ράμος), με όλους τους εκπροσώπους να συμφωνούν πως δεν δέχονται την πρόταση.

Η La Liga έχει αποφασίσει να γίνουν αγώνες για τα επόμενα 15 χρόνια στην Βόρεια Αμερική, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των αγώνων ανά χρόνο.

«Οι ποδοσφαιριστές δεν είμαστε προς πώληση. Δεν σκεφτόμαστε μόνο τα χρήματα, αλλά και τους οπαδούς και την υγεία μας. Είναι τρέλα να πάμε στις ΗΠΑ, δεν είναι δυνατόν να βγει το πρόγραμμα χωρίς να μας εξοντώσει. Ήρθε ή ώρα να πούμε ”ως εδώ”.

Έχουμε ήδη πολλά προβλήματα ως κλάδος, τα οποία η Λίγκα δεν επιλύει. Είναι έλλειψη σεβασμού απέναντί μας το γεγονός ότι έλαβε μια απόφαση για τα επόμενα 15 χρόνια χωρίς να μας υπολογίσει. Είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε ως το τέλος» είπε ο πρόεδρος του σωματείου των ποδοσφαιριστών (και πρώην παίκτης του Άρη), Νταβίγ Αγκάνθο.

«Οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται έκπληκτοι και προσβεβλημένοι. Βρίσκουν την απόφαση ακατανόητη. Προφανώς και είμαστε αντίθετοι και μάλιστα, ομόφωνα. Δεν υπήρξε κάποιος, ο οποίος εξέφρασε άλλη άποψη. Αν υπάρχουν σύλλογοι που συμφωνούν, θα πρέπει αυτοί να βρουν λύση» συμπλήρωσε, την ώρα που εκπρόσωπος της Λίγκας προσπαθεί να «γεφυρώσει» το χάσμα.

«Θα μιλήσουμε με το σωματείο των ποδοσφαιριστών άμεσα. Δεν θα αλλάξει κάτι αν παίξουμε ένα ματς στις ΗΠΑ ή τον Καναδά. Πρέπει μέσω του ποδοσφαίρου να ενώσουμε τις γέφυρες μεταξύ των λαών», είπε ο Χαβιέ Τέμπας, σε μια προσπάθεια να πείσει τους παίκτες ότι πρόκειται για μια καλή απόφαση.


Sportime Extras