ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0: Νικηφόρο ντεμπούτο για Τσάβι

Ντεμπούτο με νίκη για τον Τσάβι στον πάκγο της Μπαρτσελόνα, νίκη στα... χασομέρια για Ατλέτικο και γκέλα για Σεβίλλη

Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ 1-0: Ο θρύλος της «Μπάρσα» πάντως, ήταν συνεχώς όρθιος στον πάγκο και η αύρα του, αν μη τι άλλο, βοήθησε τους παίκτες του
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Έπειτα από τέσσερα ματς χωρίς νίκη στη LaLiga, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Εσπανιόλ (1-0), με τον Τσάβι να φέρνει εμφανή αλλαγή στην ψυχολογία της ομάδας.

Ο Κούμαν έφυγε, ο Τσάβι ήρθε, αλλά ουσιαστική αγωνιστική βελτίωση για τους Καταλανούς δεν διαπιστώθηκε. Ωστόσο, χάρη στον Μέμφις Ντεπάι, οι «μπλαουγκράνα» πήραν το ντέρμπι της πόλης απέναντι στην Εσπανιόλ.

Ο θρύλος της «Μπάρσα» πάντως, ήταν συνεχώς όρθιος στον πάγκο και η αύρα του, αν μη τι άλλο, βοήθησε τους παίκτες του για να φτάσουν στην επικράτηση.

Στο 45′  ήρθε η ευκαιρία της Μπαρτσελόνα για να λυγίσει τη μισητή συμπολίτισσα και το κατάφερε. Ο Ολλανδός επιθετικός σκόραρε και από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έπρεπε να διαχειριστούν το προβάδισμά τους.

Σε μια ημέρα που επισκιάστηκε από το πρόωρο τέλος της καριέρας του Αγουέρο, η νίκη ηρεμίας ήρθε.

Πλέον σιγά σιγά ο νέος προπονητής των Καταλανών θα επιχειρήσει να διορθώσει το βαρύ καράβι της ομάδας του. Ο Ντάνι Άλβες δεν αγωνίστηκε, αλλά κι εκείνος από τις εξέδρες έδινε τον δικό του παλμό.

Νίκη για Ατλέτικο, γκέλα για Σεβίλλη

Με τα χίλια ζόρια επικράτησε πάντως και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μέχρι το 87ο λεπτό δεν έβρισκε… γιατρειά στην άμυνα της Οσασούνα. Ωστόσο, ο Φελίπε έδωσε τη λύση και οι «κολτσονέρος» διατηρήθηκαν στην τέταρτη θέση (1-0), μειώνοντας στους δύο βαθμούς από την προσωρινώς πρωτοπόρο τηςLaLiga, Σεβίλλη.

Οι Ανδαλουσιάνοι γκέλαραν απέναντι στην Αλαβές, η οποία τους υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Βιγιαρεάλ, λίγα 24ωρα πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Θέλτα στο Βίγκο (1-1).

Βαθμολογία LaLiga: Εξάδα για Μπαρτσελόνα

Exit mobile version