ΙΣΠΑΝΙΑ

LaLiga: Το μεγαλύτερο «χάσιμο» χρόνου από τις ευρωπαϊκές λίγκες

Στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ο καθαρός χρόνος είναι λιγότερος από τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα - Ποια ομάδα έχει τα πρωτ
LaLiga: Το μεγαλύτερο «χάσιμο» χρόνου από τις ευρωπαϊκές λίγκες

LaLiga: Οι εποχές όπου οι Μέσι – Ρονάλντο κοσμούσαν την Πριμέρα Ντιβισιόν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Μαζί και ο «καθαρός» χρόνος παιχνιδιού.

Η LaLiga έχει δει φέτος τον «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού να μειώνεται δραματικά και να την κατατάσσει στον πάτο της βαθμολογίας των ΒIG 5. Ανάμεσα στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το ισπανικό βρίσκεται στην τελευταία θέση με τον λιγότερο αξιοποιήσιμο χρόνο παιχνιδιού.

«Καθαρός» χρόνος λογίζεται το κομμάτι μιας αναμέτρησης, κατά το οποίο η μπάλα δεν βγαίνει άουτ ή πλάγιο. Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν, το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου υπάρχει στην Πριμέρα.

Τα πρωτεία του περισσότερου χρόνου παιχνιδιού έχει η Ligue 1 με 58,5%. Ακολουθεί η Serie A με 57,5%, η Bundesliga με 56,9%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Premier League με μόλις 56%.

Όσο για την Ισπανία, η LaLiga βρίσκεται στο 54,4% κατά μέσο όρο, αρκετά πιο χαμηλά.

LaLiga: Όαση η Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτριες οι Σίτι – Παρί

Μοναδική ομάδα που αποτελεί «όαση» για την Πριμέρα Ντιβισιόν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με χρόνο αξιοποιήσιμου παιχνιδιού τα 58,13 λεπτά και ποσοστό 60,4%. Μετά τους Μαδριλένους, ακολουθεί το… χάος με αμέσως επόμενη ομάδα την Μπαρτσελόνα με 55.02 λεπτά και ποσοστό 56,5%.

Πρωταθλήτριες στον «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού είναι οι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Άγγλοι έχουν 60,73 λεπτά και 63,1%, ενώ οι Παριζιάνοι 60,23 και 62,8%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «LaLiga: Το μεγαλύτερο «χάσιμο» χρόνου από τις ευρωπαϊκές λίγκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.