Πέρυσι, στις 17 Αυγούστου, η Βαρκελώνη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της τρομοκρατίας. 

Ένα αυτοκίνητο τύπου βαν (MPV) έπεσε πάνω σε πεζούς στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Λα Ράμπλα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν 130.

Φαίνεται, όμως, πως δεν ήταν το μοναδικό χτύπημα που ετοίμαζαν οι Τζιχαντιστές που ανέλαβαν την ευθύνη για εκείνο το χτύπημα.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Periodico», οι τρομοκράτες του ISIS ήθελαν να χτυπήσουν και στο «Καμπ Νου» και συγκεκριμένα στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της περσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν, όταν η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε τη Μπέτις.

Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές της αστυνομίας, που ανέλυσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες και τα μηνύματα που έστειλε ο Μοχάμεντ Χισάμι, ένας από τους τζιχαντιστές που συμμετείχαν στην επίθεση και έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Σε αυτά τα καταγεγραμμένα στοιχεία υπάρχουν πολλές αναφορές στο «Καμπ Νου», ενώ οι τρομοκράτες είχαν επισκεφθεί πολλές τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και τη μπουτίκ προσπαθώντας να βρουν εισόδους και εξόδους.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης ήταν στην πραγματικότητα τo plan B των τζιχαντιστών, οι οποίοι αρχικά ήθελαν να επιτεθούν με εκρηκτικά στο γήπεδο την ώρα του αγώνα, όπως είχε γίνει και μερικούς μήνες νωρίτερα στο «Σεν Ντενί» του Παρισιού στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Γαλλίας με την αντίστοιχη της Γερμανίας.