ΙΤΑΛΙΑ

Serie A: Φουριόζα η νέα Ίντερ – Διπλά για Λάτσιο και Ατλάντα (VIDS)

Η νέα Ίντερ άρεσε στο κοινό της, καθώς είδε τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα (Τσαλχάνογλου - Τζέκο) να αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο σε δημιουργία και σκοράρισμα

Serie A: Φουριόζα η νέα Ίντερ, εμφατικό «διπλό» για Σασουόλο (VIDS)
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στη φετινή Serie A πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια Ίντερ, η οποία δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Τζένοα στο «Μεάτσα» (4-0).

Παρά τις πολλές αποχωρήσεις στο ρόστερ και με τον Λαουτάρο Μαρτίνες στις κερκίδες, οι «νερατζούρι» του Σιμόνε Ιντζάγκι προσέφεραν γκολ και θέαμα απέναντι στους Γενοβέζους. Η νέα Ίντερ άρεσε στο κοινό της, καθώς είδε τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα να αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο στη δημιουργία και το σκοράρισμα.

Ο λόγος για τους Χακάν Τσαλχάνογλου και Έντιν Τζέκο, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Αρχικά, ο Τούρκος άσος βρήκε με εξαιρετικό κόρνερ το κεφάλι του Σκρίνιαρ για το 1-0 (6΄).

Στη συνέχεια, ο Τζέκο συνεργάστηκε με τον Τσαλχάνογλου και ο δεύτερος σημείωσε το 2-0 (14΄), κλειδώνοντας πρακτικά από νωρίς την επικράτηση στην πρεμιέρα της Serie A. Οι πρωταθλητές δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μύρισαν… αίμα.

Στο 74΄ και έπειτα από σωρεία χαμένων ευκαιριών,  ο Αρτούρο Βιδάλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Από τον χορό των γκολ δεν έλειψε και ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-0) με εκπληκτική κεφαλιά (87΄).

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό, με το αξιοσημείωτο του ματς στο τελευταίο κομμάτι να είναι το ντεμπούτο του Ντένζελ Ντούμφρις με τους «νερατζούρι».

Την ίδια ώρα, στη Βερόνα, η Σασουόλο του Αλέσιο Ντιονίζι έφυγε με το «διπλό» από το «Μπεντεγκόντι» (1-3) πιο εύκολα απ’ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Ο νεαρός Ρασπαντόρι άνοιξε τον δρόμο για τους «νεροβέρντι» (32΄) και στο δεύτερο μέρος ο Τζούρισιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η Ελλάς Βερόνα μείωσε με τον Τζακάνι (71΄ πεν.), αλλά έξι λεπτά μετά, ο Τραορέ σφράγισε τη νίκη της Σασουόλο. Ιδανική εκκίνηση στη Serie A για την ομάδα της Εμίλια Ρομάνια.

Στα βραδινά ματς, τα φαβορί πέρασαν με διπλά. Η Λάτσιο βρέθηκε πίσω μόλις στο 4′ με το γκολ του Μπαντινέλι, αλλά είχε γυρίσει το ματς εύκολα πριν καν κλείσει το ημίχρονο. Στο 6′ ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και στο 31′ ο Λατσάρι είχαν φέρει τούμπα το ματς, ενώ ο Ιμόμπιλε με πέναλτι στο 41′ διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδαι ώρα ο Μουριέλ με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ για την Αταλάντα. Ο Μπελότι στο 79′ ισοφάρισε, αλλά στο φινάλε ο Πίκολι έδωσε τη νίκη στους Μπεργκαμάσκι.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας της Serie A:

Σάββατο (21/8)

Βερόνα – Σασουόλο 2-3

Ίντερ – Τζένοα 4-0

Έμπολι – Λάτσιο 1-3

Τορίνο – Αταλάντα 1-2

Κυριακή (22/8)

Μπολόνια – Σαλερνιτάνα (19:30)

Ουντινέζε – Γιουβέντους

Νάπολι – Βενέτσια (21:45)

Ρόμα – Φιορεντίνα

Δευτέρα (23/8)

Κάλιαρι – Σπέτσια (19:30)

Σαμπντόρια – Μίλαν (21:45)

 

Exit mobile version