ΛΑΜΙΑ

Λαμία: Ο Πίτι, το σερί και η επόμενη μέρα

Πώς η Λαμία έφτασε στο διαζύγιο με τον Πίτι και ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί μετά τις διαδοχικές ήττες.
Λαμία: Ο Πίτι, το σερί και η επόμενη μέρα

Σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται η Λαμία. Εξηγήσεις για την ελεύθερη πτώση της υπάρχουν με πρώτη όλων τον κορονοϊό, όπως ανέφερε το Sportime και προ ημερών.

Μπορεί να ακούγεται ορισμένες φορές ως δικαιολογία, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς πέρασαν κάποιοι ποδοσφαιριστές. Τον ιό τον ξεπερνάς, το θέμα είναι τι σου «αφήνει». Για άλλους είναι απλά μία αδυναμία, μία κόπωση. Υπάρχει και το παράδειγμα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ηρακλής Μεταξάς είχε πει αρκετά κάποια στιγμή. Ορισμένα θέματα τα αντιμετώπισαν και σε άλλες ομάδες.

Μέσα σε όλα υπήρξαν και τραυματισμοί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι λύσεις έχουν περιοριστεί και εξαιτίας αυτού. Ο Σαράνοφ είναι στα πιτς λόγω θλάσης, ο Μαζουλουξής αντιμετωπίζει επίσης ένα πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι να μην ανοίγει τόσο το rotation όσο θα έπρεπε.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες οι πέντε διαδοχικές ήττες δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Η Λαμία έχει μπλέξει για τα καλά και αντίστοιχα αρνητικά σερί δεν έχει συνηθίσει να κάνει. Το οξύμωρο είναι πως η τελευταία φορά που έχασε πέντε διαδοχικούς αγώνες πρωταθλήματος ήταν όταν πήγε ξανά στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στον πάγκο τότε βρισκόταν ο Μάκης Χάβος. Πανιώνιος εκτός (1-0), ΠΑΟΚ εντός (0-1), ΑΕΚ εκτός (2-0), Ολυμπιακός εκτός (3-0) και Άρης εκτός (1-0) ήταν τα ματς που είχαν χάσει τότε οι Φθιώτες. Ωστόσο, κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση και ήρθαν τρεις σερί νίκες με την πρώτη να είναι επί του Παναθηναϊκού με γκολ του Μπερτόγλιο.

Γι’ αυτό έφυγε ο Πίτι από τη Λαμία

Από εκεί και πέρα, αυτές τις μέρες ακούστηκαν πολλά για την αποχώρηση του Πίτι. Στην ουσία ο Ισπανός ουδέποτε υπηρέτησε επακριβώς τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Αυτό που έκανε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που κάνει ο technical director στις περισσότερες ομάδες του κόσμου.

Στη Λαμία τον προσέλαβαν πιστεύοντας στο «μάτι» του και θεωρώντας πως είναι ικανός να φέρει κάποιους καλούς παίκτες. Ο Κρίστοφερ Νούνιες, άλλωστε, ήταν δική του ανακάλυψη. Ο Πίτι έκανε τις προτάσεις του και δύο εξ αυτών εισακούστηκαν. Ήταν οι Μπανγκουρά και Σιμόν.

Ο πρώτος έχει καλά στοιχεία και δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Ο δεύτερος κρίνεται σε πρώτη φάση μία άστοχη επιλογή. Δεν έχει παίξει έως τώρα και αυτό προκαλεί απορίες. Ενδεχομένως να μη βρίσκεται στο επίπεδο των υπόλοιπων.

Το ποσοστό του 50% από μόνο του δεν είναι αρκετό για να χάσει κάποιος τη δουλειά του. Ο ένας στους δύο βγήκε. Άλλα ενόχλησαν περισσότερο και είχαν να κάνουν με το πόσο βρισκόταν στην Ελλάδα και πόσο στην πατρίδα του ο Ισπανός. Κάπου εδώ να σημειωθεί πως το διαζύγιο ήταν βελούδινο. Όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν πολύ καλά, «είναι πολύ καλό παιδί και ωραίος τύπος». Τέτοιοι σπάνια δημιουργούν συγκρούσεις.

Η απομάκρυνσή του θεωρήθηκε και μία ευκαιρία για να ταρακουνηθούν ορισμένοι εντός του κλαμπ. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα γίνουν και άλλες κινήσεις τέτοιου στυλ από τη διοίκηση. Μία πρώτη ενέργεια για να αφυπνίσουν τους ποδοσφαιριστές έκαναν και οι οπαδοί μιλώντας με ορισμένους εξ αυτών μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Τι εάν έχει αποτέλεσμα, θα φανεί.

Κλείνοντας, το κενό του Πίτι δεν αναμένεται να καλυφθεί τώρα και δεν είναι αυτό άλλωστε που καίει τώρα. Άλλες προτεραιότητες έχουν στη Λαμία. Πρώτη όλων να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να αντιστραφεί πλήρως το κλίμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαμία: Ο Πίτι, το σερί και η επόμενη μέρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.