Ο Γκαραβέλης στο Λαμία - Απόλλων Σμύρνης

Ο Θανάσης Γκαραβέλης επέλεξε τον δύσκολο δρόμο το καλοκαίρι και τα καταφέρνει με τη Λαμία

Δεν χρειάζεται η φετινή σεζόν του με τη Λαμία για να καταλάβει κανείς πως ο Θανάσης Γκαραβέλης είναι ένας από τους καλούς τερματοφύλακες της Super League 1.

Το πρόβλημα με τον 29χρονο ήταν ότι δεν έχει αγωνιστεί όσο θα ήθελε/έπρεπε στην καριέρα του στην πρώτη κατηγορία. Συνήθως ήταν ο δεύτερος τερματοφύλακας στην Ξάνθη ή και τρίτος όταν δινόταν δανεικός. Έκανε κατά καιρούς μεγάλα ματς τόσο στον Πανθρακικό όσο και στον Παναιγιάλειο. Στην πρώτη κατηγορία ο Βόλος ουσιαστικά του έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθεί, αλλά πέρυσι χωρίς λόγο δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε.

Ήταν δεδομένο ότι το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί από κάποια φάση και μετά. Κάπου εκεί πρώτος μπήκε ο Ιωνικός στη μάχη της διεκδίκησής του. Εκεί η θέση του βασικού ήταν σίγουρη. Το ρίσκο ήταν άλλο. Ο Γκαραβέλης θα έπρεπε να πάει σε μία ομάδα που μόλις είχε ανέβει και θα άλλαζε πλήρως το ρόστερ της. Κανείς δεν ήταν σίγουρος για το πώς θα παρουσιαστούν οι Νικαιώτες.

Η Λαμία, που μπήκε «σφήνα», φάνταζε ως πιο safe επιλογή. Το πρόβλημα ήταν άλλο εκεί. Η απόφαση των Φθιωτών ήταν ειλημμένη, θα αποκτούσαν δύο τερματοφύλακες. Συνεπώς, ο Γκαραβέλης δεν είχε σίγουρη θέση στην ενδεκάδα. Αυτό φάνηκε και στα πρώτα ματς, όταν βασικός ξεκίνησε ο Σαράνοφ.

Ο Γκαραβέλης πήρε το ρίσκο (σ.σ. διαφορά στο οικονομικό δεν υπήρχε στις δύο προτάσεις), πήγε σε μία ομάδα που στα χαρτιά ήταν καλύτερη έστω και εάν εκείνος θα έπρεπε να παλέψει για να κερδίσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Τελικά τα κατάφερε, προσπέρασε τον Σαράνοφ και αποδεικνύεται πλέον και καθοριστικός. Στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν αναμφίβολα ο MVP και η απόφαση που πήρε το καλοκαίρι, τον βγάζει κερδισμένο.