ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη τίτλου η ΑΕΚ – Άτυχος Ολυμπιακός που έπεσε πάνω στον Αθανασιάδη

Με λυτρωτή τον Ελίασον και έναν οσκαρικό Αθανασιάδη, η ΑΕΚ έπιασε ξανά κορυφή - νοκ-άουτ ο Ολυμπιακός που χρειάζεται θαύμα για να γυρίσει από το -8

Με λυτρωτή τον Ελίασον και έναν οσκαρικό Αθανασιάδη, η ΑΕΚ έπιασε ξανά κορυφή - νοκ-άουτ ο Ολυμπιακός που χρειάζεται θαύμα για να γυρίσει από το -8
Με λυτρωτή τον Ελίασον και έναν οσκαρικό Αθανασιάδη, η ΑΕΚ έπιασε ξανά κορυφή - νοκ-άουτ ο Ολυμπιακός που χρειάζεται θαύμα για να γυρίσει από το -8
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η κορυφή της Super League. έχει μόνο μια ομάδα κι αυτή είναι η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες και ο Ελίασον τον καθάρισε στον εξτρά χρόνο.

Τεράστια νίκη πέτυχε η Ένωση με γκολ στις καθυστερήσεις! Ο Νίκλας Ελίασον έκρινε το ντέρμπι της Ν. Φιλαδέλφειας με γκολ στις καθυστερήσεις. Ήρωας για τους παίκτες του Αλμέιδα ο Αθανασιάδης, ο οποίος κράτησε το μηδέν παθητικό σε πέντε περιπτώσεις.

Στο συν δύο οι κιτρινόμαυροι του Αλμέιδα από τον ΠΑΟΚ, στο -8 από την κορυφή ο Ολυμπιακός που πλέον χρειάζεται θαύμα για να μπει ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Άτυχη η ομάδα του Μεντιλίμπαρ που είχε τις κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και το πλήρωσε στο τέλος.

 

Το ματς

Απρόοπτο με τον Όρτα είχε ο Ολυμπιακός που επέλεξε ενδεκάδα με αλλαγές σε άξονα και τέρμα.

Όσο για την ΑΕΚ, υπήρξε τραυματισμός του Στάνκοβιτς και στη θέση Νο1 τοποθετήθηκε ο Αθανασιάδης μετά τις 17 Ιανουαρίου.

Γρήγορος ρυθμός από τα πρώτα λεπτά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, ενώ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου γίνονταν σκληρές μονομαχίες.

Πρώτη φάση ανήκε στον Ολυμπιακό (11΄). Σέντρα Ποντένσε, ολομόναχος ο Μασούρας, σημάδεψε πάνω στον Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε σημαντική επέμβαση.

Απάντηση για την Ενωση με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Τζολάκη.

Οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν την ορμή της Ένωσης – που όμως έβρισκε σε… τοίχο – και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκαν τους ανοιχτούς χώρους και έχασαν δύο τεράστιες φάσεις. Αρχικά με το σουτ του Έσε και στη συνέχεια με το τετ α τετ του Ελ Κααμπί. Σε αμφότερες περιπτώσεις ο Αθανασιάδης ήταν παρών.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Ματς-Ροντέο με πρωταγωνιστή τον Αθανασιάδη και λυτρωτή τον Ελίασον

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, όπου τίποτα συγκλονιστικό δεν συνέβη παρά μόνο οι πρώτες αλλαγές του Ολυμπιακού (Μαρτίνς, Ναβάρο), ο Τζολάκης ευνοήθηκε στην κόντρα με τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αν τσιμπούσε την μπάλα θα σκόραρε σε κενή εστία (64΄). Στο ίδιο λεπτό, ο Μαρτίνς έχασε απίστευτη ευκαιρία για το 0-1, καθώς αντί για κεφαλιά έκανε… τσαφ.

Το ματς έδειχνε ότι κανείς από τους δύο δεν θα έμενε ικανοποιημένος από το 0-0. Τριπλή αλλαγή του Αλμέιδα για να πάρει το παιχνίδι φρεσκάροντας μεσοεπιθετικά τους κιτρινόμαυρους, ενώ λίγο αργότερα έπαιξε με δύο φορ. Λίγο αργότερα, ο Τσούμπερ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς, αλλά και να σκόραρε θα ήταν οφ-σάιντ (78΄).






Από και κι έπειτα, τρελός ρυθμός στο φινάλε. Όποιος σκόραρε, ουσιαστικά θα κέρδιζε και το ματς. Κι όμως, ο Αθανασιάδης πιστοποίησε ότι ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, με μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Τσικίνιο, ενώ ο Γιόβετιτς στην επαναφορά αστόχησε (82΄).






 

Αφού δεν τα έβαλε ο Ολυμπιακός, το έκανε η ΑΕΚ. Αντεπίθεση με μαγική μπαλιά προς τον Ελίασον ανάμεσα σε Ρέτσο-Κάρμο, ιδανικό πλασέ και η OPAP Arena πήρε φωτιά. Οι Πειραιώτες αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά… that’s football.

Η Ένωση με αυτή τη νίκη πάει με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός για 2/2 με Άρη και Λαμία, μπας και μειώσει τη διαφορά στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 90+1΄ Ελίασον

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι (70΄ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70΄ Τσούμπερ), Άμραμπατ (70΄ Ελίασον), Πινέδα, Γκαρσία (86΄ Λιούμπιτσιστς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης (79΄ Γιόβετιτς), Μασούρας (60΄ Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61΄ Ναβάρο)

Exit mobile version