ΟΦΗ

Το μεγαλύτερο παράσημο του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επιβεβαίωσε με την ΑΕΚ πως είναι φέτος για μεγάλα πράγματα και πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτή τη νίκη.
Το μεγαλύτερο παράσημο του ΟΦΗ

Δεν είναι απλό να νικάς την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Ελάχιστοι το έχουν καταφέρει στη Stoiximan Super League. Είναι ακόμη πιο δύσκολο, όμως, αυτό που έκανε ο ΟΦΗ.

Υπήρχαν παιχνίδια πέρυσι στα οποία η Ένωση ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Στο Ηράκλειο δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Εκεί ο ΟΦΗ κυριάρχησε. Τόσο πειστικά που αντίστοιχη εμφάνιση από αντίπαλο της νταμπλούχου Ελλάδας ίσως δεν είχαμε ξαναδεί.

Οι Κρητικοί ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι και στημένοι. Είχαν απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο και επί της ουσίας επέτρεψαν στον αντίπαλο ελάχιστες φάσεις. Πολύ σημαντικό αυτό για μία ομάδα που στα προηγούμενα παιχνίδια της άφηνε κενά στα μετόπισθεν.

Εκείνο που έλειπε στην τριάδα των αγώνων που είχε προηγηθεί ήταν η αμυντική ισορροπία. Κόντρα στην ΑΕΚ, όμως, λειτούργησαν όλα σχεδόν υποδειγματικά. Ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε πιο συμπαγής και βοήθησε σε αυτό το γρήγορο γκολ του. Οι γραμμές ήταν κοντά, οι «ασπρόμαυροι» δεν ρίσκαραν και περίμεναν τις ευκαιρίες τους. Είχαν μία με τον Φελίπε στο δεύτερο ημίχρονο. Μία ακόμη με το κακό κοντρόλ του Μεγιάδο στην αντεπίθεση. Στην τρίτη ο Ντίκο «σκότωσε» τον αντίπαλο.

Το πλάνο με τις αντεπιθέσεις βγήκε υποδειγματικά, το δυνατό ξεκίνημα εξαργυρώθηκε πλήρως με το τέρμα του Φελίπε, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως η άμυνα άντεξε. Πόσες φορές είχε μείνει στο μηδέν η ομάδα του Αλμέιδα από πέρυσι σε επίπεδο πρωταθλήματος; Έξι με τις πέντε να είναι σε μεγάλα ματς. Δύο στα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό (0-0), άλλες τόσες με τον Ολυμπιακό (0-0) και μία με τον ΠΑΟΚ (0-0). Η πρώτη ήταν αυτή με τον Βόλο (0-1) στο ματς της Ριζούπολης, όταν ακόμη οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνονταν και έπαιζαν με τριάδα στην άμυνα.

Δικαίως χαμογελούν στον ΟΦΗ 

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντικό ήταν αυτό που κατάφερε ο ΟΦΗ. Δεν νίκησε τον οποιονδήποτε και κυρίως δεν το έκανε τυχαία. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας βγήκε νικητής στη μάχη των πάγκων και οι παίκτες του ακολούθησαν κατά γράμμα τα όσα τους είχε πει.

Το μεγαλύτερο παράσημο, όμως, είναι άλλο. Έχει να κάνει με τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας. Ενδεικτικό παράδειγμα το τι έγινε κάποιους μήνες νωρίτερα. Τότε που τίποτα δεν πήγαινε καλά. Η εικόνα των Κρητικών στις αρχές της περσινής σεζόν τους καθιστούσε ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Πώς θα αντιδρούσαν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες; Θα έψαχναν για τις μεταγραφές που θα κάνουν τη διαφορά τον Ιανουάριο. Εκεί θα πήγαιναν τα πολλά λεφτά. Τι έκανε ο ΟΦΗ; Τρύπησε το ταβάνι του προσπαθώντας να πείσει έναν προπονητή από το πάνω ράφι. Έπαιξε τα ρέστα του και πλέον μπορεί να χαμογελά με το αποτέλεσμα, αφού έκτοτε τα πάντα είναι διαφορετικά. Το κλαμπ του παρέχει την απαραίτητη στήριξη και τα υλικά για να δουλέψει εκείνος όπως θέλει και το αποτέλεσμα είναι βραδιές όπως αυτή με την ΑΕΚ ή νωρίτερα με τον ΠΑΟΚ.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μέρα της πρόσληψής του. Κοιτώντας το τι βρήκε ο Νταμπράουσκας και το πόσα έχουν αλλάξει, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να έχεις καλό προπονητή, αλλά και να τον αφήνεις να δουλέψει. Λάθη κάνει και εκείνος προφανώς, όπως έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια όπου χάθηκαν βαθμοί. Στο τέλος της ημέρας, όμως, το πρόσημο είναι θετικό. Όλα, πάντως, ξεκινούν από τη γενικότερη φιλοσοφία που έχει το κλαμπ και τον τρόπο που διοικείται.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το μεγαλύτερο παράσημο του ΟΦΗ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.