ENGINE POWER

Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας

Από το 1988 o Χίλιος Αναστάσιος και η εταιρία A. Hilios Ship Repairs είναι πιστά αφοσιωμένοι εδώ και 35 χρόνια στην υπηρεσία της Ναυτιλίας.
Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας

Ο Χίλιος Αναστάσιος είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλίας που έχουν χαράξει με την σκέψη, τον προβληματισμό αλλά κυρίως του οράματος του μια σελίδα έμπνευσης για τις επόμενες γενιές αλλά και το μέλλον της Ελληνικής ναυτιλίας.

O Χίλιος Αναστάσιος  μέσα στις 10 Προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας για το 2023. A. Hilios Ship Repairs:  “Δεσμευόμαστε να λειτουργούμε με αξιοπιστία”

Πως βλέπετε το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας μέσα σ’ αυτό το παγκόσμιο γεωπολιτικό ασταθές περιβάλλον;

Χίλιος Αναστάσιος: Είμαι αισιόδοξος για τη διατήρηση της δυναμικής της ελληνικής ναυτιλίας. Ας μην ξεχνάμε την εξέλιξη της ναυτιλίας και τη σημαντικότητά της ανά τους αιώνες. Η ελληνική ναυτιλία παραμένει πρώτη στον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Με ψυχραιμία και αισιοδοξία, θα αντιμετωπίσει τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε εθνικό επίπεδο όλες τις προκλήσεις. Δεν έχει υποκατάστατο. Αρχικά, η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος μεταφοράς αγαθών.

hilios-anastasios-ship-repair-ammovoli-ploia-fortiga-tanker-yaghts-naypigeio-naytileia-ergasies-perama

Ο Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 Προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας για το 2023. A. Hilios Ship Repairs

Βλέπουμε πως εμφανίζονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στο θέμα της οργάνωσης των εταιρειών. Είναι μια πολύ πιο οριζόντιες οι δομές με άμεση επικοινωνία. Το ιεραρχικό μοντέλο έχει υποχωρήσει. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα προσφέρει εξειδικευμένα στελέχη που μπορούν να στηρίξουν τη διαδικασία μετά- βάσης στο νέο περιβάλλον. Η ναυτιλία πιστεύω πως θα αποτελέσει ξανά τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομικής ανάκαμψης παγκοσμίως. Μην ξεχνάμε πως η ναυτιλία είναι το μοναδικό όπλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι μία υπεύθυνη βιομηχανία κι αυτό το έχει αποδείξει εδώ και χρόνια και το αποδεικνύει καθημερινά.

Μπορεί να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί μέσα σ’ αυτό το παγκόσμιο γεωπολιτικό ασταθές περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ναυτιλία ήταν ο μόνος κλάδος που συνέχισε τη δραστηριότητά της, παρά τις τεράστιες προκλήσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ποια είναι η επαγγελματική σας πορεία ως σήμερα και τι σας έκανε να διαφοροποιηθείτε με την σκληρό ανταγωνισμό στον κλάδο σας;

Χίλιος Αναστάσιος: Από μικρή ηλικία ξεκίνησα τη δουλειά της Ναυπηγικής και όσο περνούσαν τα χρόνια, με συνδυασμό σκληρής δουλειάς, αυτοπειθαρχίας και πίστης κατάφερα να εξελίξω τον εαυτό μου και την εταιρεία. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό και με τη σωστή εμπειρία, έχει επιτευχθεί η δυνατότητα εξέλιξης της εταιρίας, με αποτέλεσμα να παρέχονται σύγχρονα μηχανήματα και ανταλλακτικά από χώρες της Ε.Ε.

Είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, την καρδιά των επισκευών και συντήρησης πλοίων, τα προηγούμενα Ναυπηγεία Καρρά.

Η επιχειρηματική μου ενασχόληση με τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής χρονολογείται από το 1988. Στην HPS A.Hilios Ship Repairs για πάνω από 35 χρόνια διανύουμε μια ανοδική πορεία ανεβαίνοντας σταδιακά και μελετώντας λεπτομερώς κάθε μας κίνηση.

anastasios-hilios-ship-repair-ammovoli-ploia-fortiga-tanker-yaghts-naypigeio-naytileia-ergasies-perama

Από το 1988 o Αναστάσιος Χίλιος και η εταιρία A. Hilios Ship Repairs είναι πιστά αφοσιωμένοι εδώ και 35 χρόνια στην υπηρεσία της Ναυτιλίας.

Χίλιος Αναστάσιος : Αυτή τη στιγμή η εταιρεία A. Hilios Ship Repairs έχει εντάξει στις δραστηριότητές της Ελασματουργικές και Σωλ νουργικές εργασίες τόσο σε πλοία, όσο και Χερσαίες εγκαταστάσεις. Κατά κύριο λόγο ασχολούμαστε με Υψηλών πιέσεων Υδροβολή Ρομποτικά Συστήματα) Αμμοβολές, Καθαρισμούς Υφάλων, βαφές, καθαρισμούς δεξαμενών καυσίμων, διαχείριση θαλάσσιου έρματος σε πλοία αλλά και σε εγκαταστάσεις ξηράς.

Ήταν πολύ δύσκολο να ξεκινήσω τη δική μου εταιρεία, όμως η πορεία αυτή προς την επιτυχία, οφείλεται στην εργατικότητα και την επιμονή, διότι τα αγαθά κόποι κτώνται. Κάθε ένας από εμάς έχει τις δικές του δυνάμεις και στόχος όλων είναι να εξερευνούμε πάντα με γνώμονα την τιμιότητα και την καινοτόμο μια αλλά και εστιάζοντας στο όφελος και στην απρόσκοπτη πρόσβαση των πελατών μας, σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Δεν είναι θεωρώ τύχη πως η εταιρεία A. Hilios Ship Repairs έχει κερδίσει άξια την φήμη για την ποιότητα των εργασιών της χρησιμοποιώντας συνεχώς ανανεωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, με μηχανήματα νέας τεχνολογίας αγορασμένα από χώρες της Ε.Ε. και μεθόδους εργασίας φιλικές προς το περιβάλλον σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές με την πιστοποίηση της TÜV HELLAS. Η A.HILIOS LTD, απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στις επισκευές πλοίων. Αναλαμβάνει εργασίες παγκοσμίως για τους πελάτες της, παρέχοντας 24ωρη εξυπηρέτηση.

hilios-anastasios-ship-repair-ammovoli-ploia-fortiga-tanker-yaghts-naypigeio-naytileia-ergasies-perama

Χίλιος Αναστάσιος ο ιδρυτής της A. Hilios Ship Repairs

Σήμερα η A. Hilios Ship Repairs συνεχίζει να ηγείται και να προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες στον κλάδο χρησιμοποιώντας μεθόδους που προστατεύουν την ιδιοκτησία του πελάτη και το περιβάλλον επίσης.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!