ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: Οι αριθμοί του στον Ολυμπιακό «μιλούν» από μόνοι τους!

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε τρία χρόνια στον Ολυμπιακό έχει μόλις 8 ήττες στην Ελλάδα...

Μαρτίνς
Συντάκτης: Δημήτρης Μαργωμένος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Αναμφίβολα ο Πέδρο Μαρτίνς μπαίνει στο πάνθεον των προπονητών της ιστορίας του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του έχει ζήσει αρκετές μεγάλες στιγμές οι οποίες έχουν γραφτεί στην ιστορία και δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Κάποιες απ’ αυτές είναι μεγάλες νίκες και προκρίσεις στην Ευρώπη. Όπως αυτή απέναντι στη Μίλαν στο Καραϊσκάκη ή οι νίκες μέσα στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ.

Όμως εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στην κυριαρχία τους με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο, είναι στην Ελλάδα! Τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο η ομάδα του Πειραιά έχει καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο Μαρτίνς είναι ο πρωτεργάτης της ομάδας που δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το μηδέν πριν τρία χρόνια. Τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε τον Πορτογάλο κόουτς και αποφάσισε να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας. Από την πλευρά του ο 50χρονος προπονητής, τότε 47, έχει ανταποκριθεί απόλυτα στο ρόλο του.

Δημιούργησε την ομάδα που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι», εδραιώθηκε και πάλι στην Ευρώπη με προκρίσεις σε Champions League και Europa League και το σημαντικότερο που ήθελε η ομάδα, επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου της Super League και το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Πλέον απομένει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 22 Μαΐου κόντρα στον ΠΑΟΚ…

Όμως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη αφήσει το δικό του στίγμα στην Ελλάδα και αυτό το «λένε» οι αριθμοί του! Στη χώρα μας διανύει την τρίτη του χρονιά. Όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν οι δύσκολες στιγμές, αλλά οι καλές ήταν περισσότερες.

Στο πρωτάθλημα κατάφερε ο Πορτογάλος τεχνικός να ξεπεράσει πλέον τα 100 ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μετράει 101 συμμετοχές στη Super League 1 και φυσικά οι αριθμοί είναι υπέρ του και υπέρ της ομάδας.

Σε 101 ματς με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός μετρά 79 νίκες, 16 ισοπαλίες και μόλις 6 ήττες! Με συντελεστή γκολ σε όλα αυτά τα ματς 223-51, έχοντας κατακτήσει στο πρωτάθλημα 253 βαθμούς! Στους αριθμούς αυτούς συμπεριλαμβάνονται να σημειωθεί τόσο οι αγώνες της κανονικής διάρκειας, όσο και των πλει οφ.

Στα τρία αυτά χρόνια, έχει χρησιμοποιήσει για το πρωτάθλημα συνολικά 97 ποδοσφαιριστές.

Από εκεί και πέρα, στο Κύπελλο έχει δώσει 20 ματς, έχοντας 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες στη διοργάνωση. Με γκολ 38-16 και έχει βάλει στα ματς 70 παίκτες.

Συνολικά ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχει…

121 αγώνες

92 νίκες

21 ισοπαλίες

8 ήττες

261-67 γκολ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Όπως σε όλο το πρωτάθλημα, χαλαρός…

Exit mobile version