Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι στην καλύτερη του φάση στον Ολυμπιακό από τότε που αποκτήθηκε

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι σε φόρμα και ο Ολυμπιακός παίρνει από τον έμπειρο στόπερ τα στοιχεία που θέλει για την αμυντική του λειτουργία

Ο Ολυμπιακός έκανε τον Ιανουάριο την κίνηση – ματ όταν ανακοίνωσε πως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο 33χρονος στόπερ ήρθε για να δώσει με την εμπειρία του το κάτι παραπάνω. Στην αρχή δυσκολεύτηκε για να βρει τα πατήματα του. Για να «δέσει» με τον Σεμέδο.

Το καλοκαίρι με την προετοιμασία που ακολούθησε μπήκε καλύτερα στο πνεύμα. Βέβαια χρειάστηκε να μείνει εκτός για περίπου 15 ημέρες. Διάστημα που τον πήγε πίσω και τον ταλαιπώρησε.

Με την επιστροφή του, χρειάστηκε χρόνο και προπονήσεις για να επανέλθει. Κι εδώ κι ένα μήνα βρίσκεται στην καλύτερη του φάση, από τότε που τον απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Οι εμφανίσεις που έχει κάνει είναι εξαιρετικές. Κι έχει καλύψει πολλές τρύπες και λάθη που γίνονται στα μετόπισθεν.

Το γεγονός πως είναι πιο άνετος και στη καλύτερη του φάση στους πρωταθλητές Ελλάδας φαίνεται από την άνεση που βγάζει στο παιχνίδι του.

Ολυμπιακός: Η επιστροφή στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια

Η μετάβαση από την Ευρώπη στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια δεν είναι απλό πράγμα. Ακόμα και για τον Παπασταθόπουλο που γνωρίζει καλά πρόσωπα και καταστάσεις. Έφυγε για την Τζένοα το καλοκαίρι του 2008. Πέρασε και από Μίλαν, Βέρντερ, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Τον Ιανουάριο που ήρθε είχε μόλις 5 ματς με την Άρσεναλ και αυτά χωρίς ένταση. Για να παίξει στο πρώτο 6μηνο με τους Πειραιώτες 20 παιχνίδια. Τρομερή αλλαγή. Που έγινε για να μπορέσει να μπει σε υψηλό αγωνιστικό ρυθμό.

Δεν ήταν εύκολο να εγκλιματιστεί.  Ακόμα και σε μια διαφορετική πίεση, όπως και ψυχολογική.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τον «Πάπα» που θέλει για την άμυνα του.

Κάτι που σχολιάζεται έντονα εντός του Ρέντη, αλλά και στην διοίκηση. Παράλληλα έχει μπει καλύτερα και στο πετσί του «ηγέτη». Πλέον και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, Κι έτσι λειτουργεί και πράττει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η ηρεμία που τον διακρίνει και η προστασία στους συμπαίκτες του βοηθάει στο όλο κλίμα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν να το λένε. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι ανενεργός. Ο Πορτογάλος ήταν η πρώτη κολόνα στην άμυνα. Με τα καλά του και τα άσχημα του. Ο Παπασταθόπουλος έπρεπε να καλύψει και το κενό του. και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο τις τελευταίες 45 ημέρες.