ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ΠΑΕ είχε υποσχεθεί παραμονή! Ας το θυμούνται…

Το πράγμα στραβώνει για τα καλά και στον Παναθηναϊκό πρέπει να δράσουν… χθες!
Η ΠΑΕ είχε υποσχεθεί παραμονή! Ας το θυμούνται…

«Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας και της Ελλάδας. Δεν μπορεί, δεν νοείται και δεν πρόκειται να υποβιβαστεί. Η διοίκηση της ΠΑΕ κάνει προς τούτο όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Αυτή ήταν η ανακοίνωση, την οποία είχε εκδώσει η διοίκηση του «τριφυλλιού» στις 26 Μαρτίου. Χθες (12/4), το μήνυμα που ερχόταν ξανά από την ΠΑΕ, ήταν ότι η δέσμευση για την παραμονή της ομάδας στη Super League ισχύει ακόμα. Καλό, θα είναι να το θυμούνται αυτό και στο άμεσο μέλλον. Η χθεσινή αναβολή στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, φανέρωσε ότι τα κουκιά στο συνεταιρισμό δεν βγαίνουν. Κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, προσεχώς, η άρση της ποινής του υποβιβασμού για όσες ομάδες πάρουν άδεια, δεν θα περάσει.

Τότε τι; Πως θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός; Η διοίκησή του και προσωπικά ο Γιάννης Αλαφούζος, είχαν ποντάρει τα πάντα στην τροποποίηση του κανονισμού, ώστε έτσι να διασφαλιστεί η παραμονή του συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον, με το σενάριο αυτό ν’ απομακρύνεται, το «τριφύλλι» μοιάζει να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην…. «αγκαλιά» της Football League! Πολλοί θα πουν «έλα μωρέ για τον Παναθηναϊκό μιλάμε, κάτι θα γίνει». Όχι δεν θα γίνει, απλά επειδή μιλάμε για τους «πράσινους».

Ο μοναδικός δρόμος για την παραμονή, περνάει από την εξασφάλιση της αδειοδότησης (σ.σ. άρα από το αν θα πληρώσει ο Αλαφούζος). Μόνο που αυτή τη στιγμή, η άδεια φαντάζει ως άπιαστο όνειρο. Και διότι οι οφειλές είναι πολλές κι οι πιστωτές της ΠΑΕ ακόμα περισσότεροι. Και γιατί ο ανυπόγραφος ισολογισμός της περασμένης περιόδου, οδηγεί απευθείας τον φάκελο του «τριφυλλιού» στα… σκουπίδια. Κρατήστε και κάτι τελευταίο. Πριν λίγο καιρό, το Sportime είχε αποκαλύψει την ύπαρξη μίας εταιρείας, που βοηθούσε την ΠΑΕ στη σύναψη διακανονισμών. Πλέον, η συνεργασία των δύο πλευρών έχει τερματιστεί κι αυτή.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.