Στον Παναθηναϊκό τρέχουν να μαζέψουν τις υποχρεώσεις, προκειμένου να καταθέσουν έναν πλήρη φάκελο στην ΕΠΟ.

Αυτό που πριν λίγες μέρες φάνταζε ουτοπικό σενάριο, πλέον δεν μοιάζει και τόσο μακρινό. Τις τελευταίες ειδικά ημέρες στον Παναθηναϊκό, υπάρχει έντονη κινητικότητα αναφορικά με την αδειοδότηση του συλλόγου, με τη διοίκηση να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει τις «τρύπες». Που, η αλήθεια είναι, ότι δεν τις λες και λίγες.

Χθες, θεωρητικά, έληγε η προθεσμία παράδοσης των φακέλων στην ΕΠΟ. Η ΠΑΕ κατέθεσε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία και μπροστά της, έχει λίγο χρόνο ακόμα, προκειμένου να προχωρήσεις στις απαιτούμενες προσθέσεις. Σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, προσφέρει κι η εταιρεία που έχει προσλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος (την έχει βάλει εξ’ αρχής στο «κάδρο» το Sportime), η οποία συνδράμει καταλυτικά στην επιχείρηση σύναψης διακανονισμών με τους πιστωτές. Η δουλειά που πρέπει να φέρουν άπαντες εις πέρας μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ωστόσο μία ελάχιστη έστω πρόοδος, εσχάτως, φέρεται να υπάρχει.

Βέβαια, στον Παναθηναϊκό δεν αφήνουν τίποτα κάτω, ούτε απορρίπτουν κάποια επιλογή. Για παράδειγμα, το «τριφύλλι» ελπίζει σ’ ένα νέο Δ.Σ. της Super League τη Δευτέρα, μέσω του οποίου θα εγκριθεί, αυτή τη φορά, η πρόταση γι’ αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει υποβιβασμό, για όσες ομάδες δεν αδειοδοτηθούν. Τέλος, επειδή η πληροφόρηση που υπάρχει γύρω από το όλο ζήτημα είναι κάπως συγκεχυμένη, δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστεί εντελώς το σενάριο, ακόμα και να κατατεθεί ένας πλήρης «πράσινος» φάκελος για την άδεια στην ομοσπονδία, μέσα στις επόμενες ημέρες! Πάντως, χρήματα στον Παναθηναϊκό έχουν μπει τελευταία από τον Γιάννη Αλαφούζο (το Sportime.gr είχε φέρει στο φως το 1 εκατ. που μπήκε από τον επιχειρηματία), ενώ μες στην εβδομάδα υπάρχει αισιοδοξία, πως θα εισπραχθεί η δόση των 725 χιλ. ευρώ από την Αλ Αϊν.